Ploi în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării

Meteorologii anunţă că, de vineri şi până duminică după-amiază, se vor semnala ploi în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării, iar la munte, în Subcarpaţii Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei sunt aşteptate precipitaţii mixte. Zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va fi sub Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de vineri, de la ora 13.00, până duminică, la ora 16.00.

“În nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării temporar va ploua, iar la munte şi posibil în Subcarpaţii Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte. Local cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică (01 noiembrie) în est şi sud-est în general cu viteze de 50…60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăşi temporar 60….80 km/h”, arată ANM.

În jumătatea estică a teritoriului, vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Totodată, meteorologii au emis o atenţionare Cod galben valabilă din noaptea de vineri spre sâmbătă de la ora 2.00, până sâmbătă, la ora 20.00, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

“În intervalul menţionat în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă. În cursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea”, mai arată ANM.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *