PNL: Construiește-ți singur viitorul!

Politica înseamnă și seminarii de informare a cetățenilor. Oamenii trebuie să fie informați despre schimbările care pot avea consecințe majore asupra lor. O chestiune extrem de importantă este cea legată de pilonul II de pensii. În acest sens, liberalii hunedoreni, care au ieșit în mijlocul oamenilor și le-au explicat ce înseamnă pilonul II de pensii, care sunt avantajele sale și ce s-ar întâmpla dacă acesta ar fi naționalizat. Liberalii hunedoreni au demarat, încă de acum câteva săptămâni, o campanie de strângere de semnături pentru susținerea pilonului II de pensii. Inițiativa liberalilor vine ca urmare a intenției Guvernului de a naționaliza pilonul II, lucru ilegal. Membrii PNL Hunedoara au demarat astăzi o astfel de campanie.

“Iniţial planul PSD-ALDE a fost să NAȚIONALIZEZE contribuţiile românilor la Pilonul 2 de pensii. Copleşiţi de proteste şi presiune şi-au dat seama că nu pot atenta într-un mod atât de flagrant la proprietatea privată a românilor. De aceea, planul următor a fost să DIMINUEZE contribuţiile la Pilonul 2. Unul dintre motive fiind acela de a colecta mai mulţi bani cu care să susţină cheltuielile actuale, iar al doilea, cu bătaie mai lungă, fiind de a scădea din atractivitatea Pilonului 2. După scăderea contribuţiilor la 3,75%, deşi, CONFORM LEGII, acestea trebuiau crescute de la 1 ianuarie 2018 la 6%, coaliţia PSD-ALDE doreşte să te facă să OPTEZI în scris dacă mai doreşti să contribui la Pilonul 2. Contribuţia celor care nu vor opta va fi transferată automat, în TOTALITATE, la Pilonul 1, adică la plata pensiilor actuale. Scopul lor este de a pune mâna, în totalitate, pe contribuţiile viitoare ale salariaţilor, dar şi pe banii acumulaţi în cele 7,1 milioane de conturi private ale românilor, în valoare totală de peste 9 miliarde de EURO. Cu aceşti bani vor să stăpânească foamea de bani a unui stat guvernat IRESPONSABIL. Din anul 2031, echilibrul salariaţi/pensionari va tinde către 1/3. Bugetul Asigurărilor Sociale se va prăbuşi, iar pensiile nu vor mai putea fi plătite la acelaşi nivel ca astăzi. Pensionarii viitorului vor primi din partea statului PENSII DE SUBZISTENȚĂ. Nu îi lăsa pe cei care conduc, efemer, România de astăzi, să te facă sărac şi dependent la bătrâneţe. SEMNEAZĂ PENTRU MENȚINEREA PILONULUI 2 ŞI CREŞTEREA CONTRIBUȚIEI LA 8%!”,  arată petiția inițiată de PNL.

Acțiunea liberalilor hunedoreni va continua și pe parcursul săptămânilor viitoare în toate localitățile din județul Hunedoara.

De altfel, petiția poate fi semnată și https://pnl.ro/petitie/semneaza-pentru-mentinerea-pilonului-2.html

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *