PNL susține investițiile, dar nu și  tunurile imobiliare la Hunedoara

În calitate de președinte al Organizației PNL din municipiul Hunedoara, doresc să-i informez pe cetățeni că reprezentanții liberalilor hunedoreni în Consiliul Local Hunedoara sunt ținta unor presiuni mediatice și unor calomnii care nu au nimic a face cu apărarea intereselor hunedorenilor, ci dimpotrivă.

Iată faptele:

În data de 16 nov 2017 consilierii au fost convocați pentru data de 17 nov. 2017, “de îndată”, în mare grabă, pentru a vota un proiect de hotărâre considerat de primarul PSD atât de “urgent” , încât nu se putea aștepta o ședință ordinară a Consiliului Local.  PSD a încercat să impună votul pentru vinderea unui teren de 8 hectare care aparține domeniului privat al municipiului Hunedoara, unui posibil investitor, firmă SRL cu sediul în Lugoj, reprezentat de un director hunedorean, care pare să pretindă că firma SRL este parte a unui grup german. Posibilul investitor promite 50 de locuri de muncă, cu posibilitatea de a ajunge la 150, iar prețul la care se dorea perfectarea tranzacției, preț propus de primar și de consilierii PSD, este de 3,2 euro/mp. Documentația pusă la dispoziția consilierilor nu cuprindea nicio informație despre datele de identificare  ale solicitantului (istoric, situații financiare, obiect de activitate, număr de angajați etc) iar raportul de evaluare a terenului în susținerea prețului de 3,2 euro nu a fost făcut public.

Analiza efectuată de către consilierii liberali a identificat  probleme de legalitate și oportunitate a înstrăinării terenului. Prin urmare,  consilierii PNL au încercat, fără succes, să obțină clarificări de la primarul Dan Bobouțan. Și anume:

  1. De ce primarul PSD, Dan Bobouțanu, evită ca această tranzacție să fie transparentă și supusă dezbaterii publice pe o perioadă de 30 de zile, cum pretinde procedura standard?
  2. Prin ce se justifică urgența aprobării proiectului, și de ce investitorul nu a fost invitat să prezinte clarificări deși cererea lui este înregistrată la primărie acum aproape 5 luni, cu nr. 46649/ 28.06.2017?
  3. Cine și de ce a tergiversat dezbaterile și îl ține ascuns pe investitorul despre care ni s-a spus că are un reprezentant hunedorean care este director?
  4. De ce n-a fost făcut public raportul de evaluare a terenului?
  5. De ce înstrăinăm 8 hectare de teren pentru doar 50 de locuri de muncă în timp ce, prin comparație, alt investitor din Hunedoara are cca 1500 de angajați pe 6 hectare?
  6. Știe primarul Dan Bobouțanu că transferul de proprietate, prin vânzare-cumpărare, este ireversibil? Și dacă da, ce măsuri a luat ca hunedorenii să fie siguri că vor primi, acum și în viitor, o compensare echitabilă pentru cedarea unei părți din avuția lor?

În aceste condiții, în ședința din 17 nov. 2017 consilierii PNL s-au abținut de la vot, în așteptarea încadrării tranzacției pe un făgaș legal și transparent, mai ales că am început să ne informăm pe această speță și am aflat că prețurile la care se vinde teren industrial în Hunedoara sunt cu mult mai mari.

Vă asigurăm că nu vom ceda șantajului la care suntem supuși prin calomnia că avem interese să blocăm investițiile în Hunedoara! Noi, liberalii, susținem investițiile dar nu și tunurile imobiliare pe spinarea hunedorenilor! Vă reamintim că tot sub guvernarea PSD, în perioada 2000-2004, o mare parte din averea Hunedoarei s-a pulverizat, fără să aducă beneficii importante orașului și locuitorilor ei.

 

Petre Lucian GHERMAN, președinte PNL, municipiul Hunedoara

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.