PNL susține mediul de afaceri din județul Hunedoara

Liberalii hunedoreni cer autorităților locale să adopte măsuri de sprijin pentru antreprenori. Există bază legală, legiferată de Guvernul condus de Ludovic Orban, astfel că trebuie transpuse în hotărâri de consiliile locale. Adrian Nicolae David, prim-vicepreședintele PNL Hunedoara, le-a solicitat colegilor săi să ia astfel de măsuri pentru a-i sprijini pe oamenii de afaceri care au fost afectați de criza provocată de pandemia de coronavirus.

”Odată cu măsurile de relaxare, guvernul liberal, condus de Ludovic Orban a luat atitudine și în privința mediului de afaceri. Astfel, pe lângă IMM-invest și susținerea șomajului tehnic, a fost adoptată și OUG 69/2020, prin care se pot acorda reduceri de până la 50% pentru impozitele pe cladirile nerezindențiale, precum și alte facilități fiscal-bugetare. Primarii liberali au adoptat, sau lucrează deja la hotărârile de consiliu local prin care aceste bonificații pot fi acordate. Le-am solicitat consilierilor locali ai PNL să inițieze și să sisțină proiecte de HCL, cu prioritate în localitățile urbane, pentru a da o mână de ajutor oamenilor de afaceri care au avut de suferit în starea de urgență. Împreună suntem mai puternici!”, spune Adrian Nicolae David, prim-vicepreședinte PNL Hunedoara.

La Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi deja a anunțat că va oferi facilități antreprenorilor care au fost afectați de această criză medicală care are efecte pe toate palierele.

”Am primit solicitări din partea investitorilor și oamenilor de afaceri care lucrează în zona aceasta HORECA și a celorlalte activități care au fost închise pe perioada stării de urgență și la Petroșani vom acorda o reducere de 50% pentru impozitele din acest an pentru aceste activități. Este un ajutor pe care trebuie să îl dăm acestor oameni, alături de ceea ce am făcut săptămâna treută, când am hotărât reducerea cu 90% a chiriilor pentru terasele sezoniere din municipiul Petroșani. Luăm în continuare toate măsurile necesare pentru reducerea acestui risc al infectării sau a transmiterii acestui nou virus”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La Petroșani deja s-a decis ca cei care dețin terase sezoniere să beneficieze de o reducere de 90% la plata chiriilor.

Ovidiu Vlad, președintele PNL Geoagiu, le solicită și el autorităților locale să ia măsuri pentru a veni în sprijinul antreprenorilor. Geoagiu este perla turistică a județului Hunedoara, stațiunea balneoclimaterică cea mai căutată, și aici, la fel ca pretutindeni în țară, hotelierii și nu numai au fost afectați de această criză medicală provocată de COVID-19.

”Împreună cu consilierii locali ai organizației PNL Geoagiu am creat un plan care vine în sprijinul proprietarilor de pensiuni sau a celor care dezvoltă afaceri în zona noastră. În perioada următoare vom solicita Primarului Orașului Geoagiu promovarea unei Hotărâri de Consiliu Local care să aibă în vedere acordarea anumitor facilități către cei care dezvoltă afaceri, precum reducerea impozitului anual pe clădiri cu o cotă de până la 50%. Cu voință politică și cu determinare, credem că putem să venim cu adevărat în sprijinul antreprenorilor din zona noastră”, spune Ovidiu Vlad, președintele PNL Geoagiu și candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al orașului Geoagiu.

Și la Lupeni și Vulcan, consilierii liberali au inițiat un proiect de hotărâre pentru a reduce taxele și impozitele cu 50% în cazul antreprenorilor afectați de această criză.

”Având în vedere facilitățile permise prin Ordonanța de Urgență 69/2020, emisă de Guvernul României, prin care se pot reduce cu 50% impozitele investitorilor ale căror activități au fost afectate de pandemie, consilierii PNL Lupeni propun adoptarea unei hotărâri de către Consiliul Local Lupeni privind acordarea acestei înlesniri. În urma discuțiilor purtate cu oamenii din Lupeni care creează locuri de muncă, cu proprietarii de pensiuni/cabane din Stațiunea Straja-Lupeni care au angajați oameni din Lupeni, credem că este oportun, pentru păstarea locurilor de muncă, să venim în sprijinul acestora”, spune Cristian Roșu, președinte PNL Lupeni.

” Ordonanța de Urgență 69/2020 are în vedere facilitățile prin care se pot reduce cu 50% impozitele investitorilor ale căror activități au fost afectate de pandemie. Consilierii PNL Vulcan vor solicita adoptarea cu celeritate a unui proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Vulcan să acorde aceste facilități fiscale. Pentru a putea veni în sprijinul oamenilor de afaceri este imperios necesar adoptarea acestui proiect de hotărâre în vederea repornirii activităților economice și păstrarea locurilor de muncă”, spune Dănuț Anghel, președintele PNL Vulcan și candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Vulcan.

Autoritățile centrale au adoptat măsuri fiscale menite să îi ajute pe contribuabili să treacă mai ușor peste problemele generate de pandemia COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *