”Instalatorii” sunt în libertate

În data de 01.02.2018, în jurul orei 10:15, Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 76 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul că, în jurul orei 10:00, a primit în locuință doi bărbaţi necunoscuţi, care sub pretextul că sunt instalatori și este necesară efectuarea unor lucrări la instalația de scurgere a apei, i-au solicitat 1.500 lei. După ce femeia le-a dat suma solicitată, profitând de neatenţia acesteia, falşii instalatori i-au sustras dintr-o altă cameră 4.200 de lei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi furt calificat şi efectuează cercetări în vederea identificării prezumtivilor autori şi a recuperării prejudiciului.

 

Poliţiştii vă recomandă…

 

Pentru a nu deveni victime a acestui gen de infracţiuni, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să fie atenți în momentul în care persoane necunoscute le bat la uşă oferindu-le diverse servicii. Deratizările sau alte lucrări, se fac unitar, în întreg imobilul şi se anunţă din timp, prin afişe sau verbal, de conducerea asociaţiei de locatari.

Solicitaţi tuturor persoanelor care vă oferă diferite servicii la domiciliu actul de identitate şi/sau dovada că sunt autorizaţi să efectueze astfel de servicii.

Dacă sunteţi singuri acasă, nu permiteţi accesul acestor persoane în locuinţă şi cereţi-le să revină la o altă oră când este şi altcineva acasă. În situaţia în care aţi fost înşelaţi, anunţaţi de îndată poliţia şi încercaţi să oferiţi cât mai multe semnalmente ale prezumtivilor autori, în vederea identificării acestora.

 

Biroul de presă – IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *