Deva: Reprezentanții Poliției și ai Episcopiei au informat persoanele vârstnice despre înșelăciunea prin metoda”ACCIDENTUL”

În data de 21.08.2018, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, în parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei, au organizat, la sediul Centrului Social, o activitate de informare a persoanelor vârstnice, din municipiul Deva, despre infracțiunile de înșelăciune comise prin metoda „accidentul”.

La activitate au participat 16 persoane, potențiale victime ale infractorilor, care dețin telefon fix la domiciliu. Acestea au primit din partea polițiștilor broșuri informative și recomandări preventive. Vârstnicii au aflat astfel care este modul de operare al infractorilor și, cel mai important, felul în care trebuie sa reacționeze la un apel telefonic precipitat, care anunță un accident grav comis de o rudă apropiată.

Polițiștii le-au recomandat celor prezenți să închidă de îndată telefonul și să apeleze persoanele despre care li s-a spus că ar fi comis un accident, să nu dea detalii despre sumele de bani pe care le dețin în casa și să nu se întâlnească cu persoane necunoscute pentru a le înmâna bani.            Persoanele prezente au apreciat demersul preventiv, au considerat foarte utilă întâlnirea cu polițiștii și au precizat că vor disemina informația primita la ședințele de bloc la care vor participa.

 

 

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

foto: Episcopia Devei și Hunedoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *