Polițiștii au constatat numeroase nereguli în trafic pe șoselele din județ

  • La data de 03 februarie 2023, în jurul orei 12:55, poliţiştii Formațiunii Rutiere Hațeg au oprit în trafic, pe DN 68, în afara localității Totești, autoturismul conduc de o femeie în vârstă  de 37 de ani, din comuna Râu de Mori. Poliţiştii au stabilit, în urma verificărilor, că plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului aveau valabilitate expirată.
  • Tot în data de 03 februarie 2023, în jurul orei 20:45, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată cu privire la faptul că între localitățile Orăștie și Pricaz a avut loc un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

Echipajul de poliție deplasat la fața locului a stabilit că un bărbat de 36 de ani, din Orăştie, care conducea un autoturism pe DJ 707 L, pe direcția de mers Pricaz – Orăștie, a pierdut controlul asupra direcției și a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în urma impactului cu o movilă din pământ. Bărbatul a fost testat  cu aparatul etilotest, acesta indicând  valoarea de 0, 83 mg/l, alcool pur în aerul expirat.


  • La data de 04 februarie 2023, în jurul orei 18:05, poliţiştii au oprit în trafic, pa strada  Ion Creangă, din Hunedoara, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism neînmatriculat.
  • Tot în data de  04 februarie 2023, în jurul orei 09:40, poliţiştii au oprit în trafic, pe strada Unirii, din Orăştie, autoturismul condus de un bărbat în vârstă 56 de ani, din Orăştie.

Bărbatul a fost testat alcoolscop, testul de respiraţie indicând o valoare  de 0,99 mg/l, alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.

  • La data de 04 februarie 2022, în jurul orei 00:15, poliţiştii au oprit în trafic,  pe strada Răscoala, din Petrila, autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani, din Petrila, cu privire la care au stabilit că nu poseda permis de conducere.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,91 mg/l, alcool pur în aerul expirat.


  • La data de 05 februarie 2023, în jurul orei 16:00, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Deva, a fost oprit în trafic de poliţişti,pe o stradă din municipiul Deva,  iar în urma testării, aparatul alcooltest a indicat valoarea de 0,41 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, conducătorul auto nu utiliza centura de siguranță, nu avea asupra sa actele personale și nici pe cele ale autoturismului, iar în urma verificării în bazele de date s-a constatat că autoturismul are certificatul de înmatriculare suspendat ca urmare a expirării valabilităţii inspecției tehnice periodice și nu deţine nici poliță de răspundere civilă  valabilă.

Bărbatul  a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pentru celelalte nereguli constatate a fost sancționat contravențional, totodată fiindu-i ridicate și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

  • În data de 05 februarie 2023, în jurul orei 19:30, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la faptul că, pe strada Andrei Mureşan, din Petroşani, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Petrila, care conducea un autoturism pe strada respectivă, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, rezultând avarierea ambelor autoturisme.

Bărbatul de 40 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,35 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

  • La data de  05 februarie 2023, în jurul orei 17:45, Poliția Orașului Simeria a fost sesizată despre faptul că un autoturism a lovit gardul unui imobil din localitatea Băcia (în urma evenimentului rutier rezultând doar pagube materiale).

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Simeria, care a identificat conducătorul auto implicat în evenimentul rutier, un tânăr de 22 de ani. Acesta a acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,37 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

  • La data de  05 februarie 2023, în jurul orei 00:20, poliţiştii au depistat în trafic, pe strada Tudor Vladimirescu, din Lupeni, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Uricani, care conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,45 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

         În cauzele prezentate, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *