Poliţiştii hunedoreni au “amendat” doamnele și domnișoarele aflate în trafic cu flori şi mărțișoare!

Ca în fiecare an, poliţiştii rutieri au participat, cu ocazia zilei de 1 Martie, la o acțiune cu caracter preventiv, în trafic, în principalele localităţi din judeţ.

De această dată, au fost vizate doamnele şi domnişoarele aflate la volan, care au fost „trase pe dreapta” şi „sancționate” cu flori şi mărțișoare.

Acţiunea a avut loc în zona centrală a municipiului Deva, dar şi în Petroşani, Haţeg şi în alte localităţi din judeţ, pe lângă mărţişoare, poliţiştii oferindu-le participantelor la trafic şi pliante cu recomandări vizând conduita preventivă la volan şi obligativitatea respectării prevederilor legislaţiei rutiere. De această dată, conducătoarele auto oprite în trafic au răsuflat ușurate, acestea primind, în locul punctelor de penalizare și a amenzilor, mărțișoare și flori.
În municipiul Deva, poliţiştii rutieri au beneficiat de sprijinul reprezentanţilor R.A.R. – parteneri instituţionali tradiţionali ai unor astfel de acţiuni.

Există deja o multitudine de interpretări legate de semnificaţia culorilor mărţişorului. Una dintre acestea se referă la faptul că şnurul mărţişorului, prin îmbinarea celor două culori, exprimă împletirea inseparabilă a unor principii.
Să asociem, aşadar, semnificaţia mărţişorului, la început de primăvară, cu ceea ce Poliţia îşi propune să ofere comunităţii pe care o deserveşte: SIGURANŢĂ şi ÎNCREDERE.

Poliţiştii rutieri care au participat la această acţiune, ce constituie deja o tradiție pentru Poliţia Română, le urează tuturor participanţilor la traficul rutier să se bucure de o primăvară frumoasă şi lipsită de evenimente rutiere!

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *