Poliţiştii hunedoreni sunt alături de o familie care a pătimit în urma violenţei domestice

În săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului, poliţiştii hunedoreni sunt alături de o familie care a pătimit în urma violenţei domestice.

În apropierea sărbătorii creştine a Învierii Domnului, poliţiştii hunedoreni au avut iniţiativa de a sprijini material şi spiritual o familie monoparentală – victimă a violenţei domestice.

Cei doi micuţi, în vârstă de 8 şi 10 ani,  care trăiesc împreună cu mama lor într-o locuință protejată din judeţul Hunedoara, au fugit din calea unui tată violent în toiul iernii, iar vizita oamenilor legii le-a adus un plus de siguranță şi încredere.

Impresionaţi de drama acestei familii monoparentale, poliţiştii hunedoreni au organizat o colectă benevolă în urma căreia au cumpărat alimente de primă necesitate,  dulciuri, jucării (inspirându-se din scrisorile pe care copiii le-au scris iepuraşului), dar şi măşti de protecţie, pe care le-au oferit, în prag de sărbători, celor doi frăţiori şi mamei lor.

Copiii au fost impresionaţi de ajutoarele cu epoleţi ale iepuraşului, iar după ce au urcat în autospeciala de intervenţie a Poliţiei, s-au decis în privinţa carierei pe care o vor urma. Aceştia au mărturisit că îşi doresc să devină poliţişti, pentru ca mama lor – ori alte mame aflate în dificultate – să fie protejate de partenerii pentru care violenţa este singurul mod de exprimare.

La plecare, oamenii legii au promis că vor oferi şi pe viitor sprijin material familiei respective, astfel încât cei mici să îşi poată continua studiile şi, poate, într-o zi, să opteze pentru cariera de poliţist.

Gestul umanitar al poliţiştilor hunedoreni îşi propune să atragă atenţia asupra urmărilor dramatice ale violenţei în familie, dar şi asupra conștientizării victimelor acestui gen de infracţiuni cu privire la necesitatea de a sesiza Poliţia şi de a solicita emiterea ordinului de protecție provizoriu, atunci când situaţia o impune.

 

 IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.