Poliţiştii vor turneu mondial de fotbal la Deva

WISPA (WorldWide Indoor Soccer Police Association) vrea să organizeze un turneu mondial de fotbal în judeţul Hunedoara. Luc Burlon, şeful Asociaţiei internaţionale de fotbal în sală a poliţiştilor şi-a vizitat recent colegii hunedoreni. El spune că judeţul Hunedoara ar putea găzdui în 2018 întâlnirea anuală a WISPA.

Organizaţia WISPA are membri în peste 50 de ţări din toată lumea şi organizează întâlniri ale delegaţiilor poliţiştilor. Pe lângă fotbal, asociaţia se implică în acte de caritate, ajută copiii bolnavi şi se preocupă de problemele specifice poliţiştilor din fiecare ţară. Belgianul Luc Burlon este preşedintele WISPA şi a stat câteva zile în judeţul Hunedoara. S-a întâlnit cu prieteni mai vechi şi au depănat amintiri. Mai mulţi poliţişti hunedoreni au participat de-a lungul anilor la competiţiile organizate de această asociaţie. Luc Burlon spune că are o relaţie foarte bună cu colegii români de aceea s-a gândit la un turneu de fotbal în această zonă.

„Discutăm despre posibilitatea organizării celei de a 18-a ediţii în judeţul Hunedoara. Avem mulţi prieteni aici: în Deva şi în Petroşani. Dacă se va organiza această competiţie, aveţi ocazia să arătaţi delegaţiilor din întreaga lume frumuseţile judeţului vostru”, spune Luc Burlon.

Preşedintele WISPA a avut inclusiv întâlniri cu autorităţile judeţene şi locale pentru a discuta posibilitatea realizării acestui proiect. Luc Burlon a vizitat inclusiv mai multe unităţi de cazare pentru a vedea dacă există suficiente locuri potrivite pentru cei aproximativ 200 de participanţi. Cea din judeţul Hunedoara ar fi o ediţie inedită: cum majoritatea întâlnirilor au avut loc în capitale sau în mari oraşe ale lumii, turneul acesta le-ar oferi poliţiştilor iubitori de fotbal în sală o altfel de competiţie. „Wavre Police 2000” a fost primul eveniment de nivel mondial şi s-a ţinut în Belgia, sub patronajul Comunităţii Europene.

De atunci, au avut loc ediţii în toată lumea, din China în Canada, în Iordania, Brazilia şi multe alte locuri. De exemplu, anul acesta competiţia s-a desfăşurat la Ragusa, în Sicilia. Luc Burlon spune că o ediţie organizată în judeţul Hunedoara e un bun prilej de promovare a zonei. Mai mult, WISPA este o organizaţie unde se dezbat şi probleme pe care le întâmpină poliţiştii. Se fac seminarii pe teme specifice fiecărei ţări.

„În cadrul WISPA, fotbalul nu e singura activitate. Facem şi multe acte de caritate şi ajutăm copiii cu boli grave. În plus, la congresele asociaţiei dezbatem şi problemele pe care problemele pe care colegii noştri la întâmpină în ţările lor”, specifică Luc Burlon.

WISPA a fost creată în anul 2000.

Laura OANĂ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *