Pompierii din Orăștie au primit o autospecială nou-nouță

Pompierii hunedoreni au fost dotați cu o autospeciala de stingere a incendiilor cu capacitate de 10.000 de litri, iar rezervorul pentru spumogen are o capacitate de 400 de litri. De asemenea, pentru o deplasare mai rapidă, chiar și prin locuri cu teren accidentat, mașina este prevăzută cu o tracțiune de 6×6 și gardă mărită la sol, pentru a permite intervenția în zone greu accesibile.
„Autospeciala poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți”, susțin cei de la ISU Hunedoara.
Achiziția de la unitatea din Orăștie face parte din Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro și este destinată intervențiilor pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural.
Potrivit sursei citate, până în prezent la subunitățile de pompieri din județul Hunedoara (Petroșani, Lupeni, Hunedoara, Ilia, Orăștie) au ajuns patru autospeciale de 10.000 de litri și una de 4.000 de litri.
Pentru a interveni cât mai repede și eficient tehnica de dotare modernă a acestor autospeciale este esențială în procesul de salvare și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *