Preşedintele Consiliului National al Rectorilor propune înființarea unui registru unic al diplomelor

Preşedintele Consiliului National al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, anunţă că va propune, în prima şedinţă a plenului, înfiinţarea unui Registru Unic Naţional Integrat al Diplomelor şi Actelor de Studii (RUNIDAS) eliberate de unităţile şi instituţiile româneşti de învăţământ. ”Este mai mult decât evident că se impun măsuri imediate şi ferme”, a airmat Cîmpeanu.

„Gravitatea situaţiilor despre care am luat cunoştinţă în ultima perioadă, dezbătute pe larg şi în spaţiul public, reliefează grave deficienţe ale sistemului şi cadrului legal actual cu privire la eliberarea actelor de studii. Este mai mult decât evident că se impun măsuri imediate şi ferme”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Sorin Cîmpeanu.

Acesta anunţă că va propune înfiinţarea unui Registru Unic Naţional Integrat al Diplomelor şi Actelor de Studii (RUNIDAS).

„În calitate de preşedinte al Consiliului National al Rectorilor, la începutul unui mandat obţinut cu o majoritate covârşitoare, voi propune în cadrul primei reuniuni a plenului CNR susţinerea înfiinţării unui Registru Unic Naţional Integrat al Diplomelor şi Actelor de Studii (RUNIDAS) eliberate de unităţile şi instituţiile româneşti de învăţământ, începând cu nivelul absolvirii studiilor preuniversitare şi obţinerea diplomei de bacalaureat”, a mai transmis Cîmpeanu.

În calitate de parlamentar, Cîmpeanu a anunţat că-şi asumă iniţierea unui proiect de act normativ care să instituie înfiinţarea acestui Registru.

Fostul preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor Laurenţiu Baranga este acuzat că şi-a falsificat diplomele de studii, fiind plasat în arrest la domiciliu sub acuzaţia de înşelăciune.

 

news.ro

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.