Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu ca premier

După încheierea consultărilor cu partidele parlamentare, Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Florin Cîțu.

”Noi nu ne dorim să blocăm România, ci să mergem mai departe, să rezolvăm problemele României. Am decis să fac deja o desemnare pentru a mişca lucrurile. Astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor, care se va prezenta, sper,  într-un timp scurt în faţa Parlamentului cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare”, a declarat preşedintele.

Premierul desemnat Florin Cîţu a declarat că nominalizarea sa de către preşedintele Klaus Iohannis îl onorează şi îl încarcă de responsabilitate şi a anunţat că împreună cu Ludovic Orban va demara negocierile pentru a forma o nouă majoritate. Ludovic Orban şi-a exprimat susţinerea faţă de Florin Cîţu şi a anunţat că vineri forurile statutare ale PNL se vor reuni pentru a valida lista Guvernului şi programul de guvernare.

”Aş vrea să mulţumesc domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, vreau să mulţumesc preşedintelui PNL, Ludovic Orban, pentru susţinere şi pentru încredere. Este o propunere care mă onorează şi care mă încarcă de responsabilitate. În baza acestei desemnări voi avea discuţii cu partidele parlamentare pentru constituirea unei majorităţi împreună cu Ludovic Orban, voi avea în plan un calendar al negocierilor. Fac parte din echipa guvernamentală condusă de  Ludovic Orban şi din echipa PNL. Desemnarea mea este o garanţie a continuităţii în guvernare a PNL, dar şi a orientării strategice a partidului pentru depesedizarea României. În cel mai scurt timp voi înainta Parlamentului lista guvernului şi a programului de guvernare şi sper că de data aceasta PSD nu va mai tergiversa calendarul”, a declarat Cîţu după nominalizarea sa de către preşedinte.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat că este o decizie extrem de importantă care are ca obiectiv deblocarea situaţiei care este creată de PSD şi de ”prelungirile sale instituţionale”.
Potrivit liderului PNL, decizia preşedintelui este conformă cu dorinţa PNL.
”Vom susţine această propunere. Voi fi alături de premierul desemnat în toţi paşii următori, stabilirea listei membrior guvernului. Vineri vom avea o reuniune a forurilor statutare pentru validarea listei şi a programului de guverare”, a precizat Ludovic Orban.
El a precizat că va fi implicat în toate discuţiile pentru formarea unei majorităţi.
”Florin Cîţu este mâna dreaptă în Guvernul pe care l-am condus. Florin Cîţu va fi susţinut în perioada care va urma şi reprezintă o garanţie că guvernarea PNL se va desfăşura pe aceleaşi coordonate – repararea dezastrelor provocate de PSD”, a subliniat premierul interimar.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *