Prețul trădării: Nistor a vrut televiziunea lui Mărginean. Pentru Natalia Intotero, care se visează europarlamentar!

Răzvan Șoldan (foto, stânga), angajat ADEH, exclus ieri din PSD:

Radiografia unei mârșăvii politice!

Am început să fac politică în urma cu 1 an de dragul unor prieteni pe care ii aveam in PSD. Stiam, în mare, ca in politica nu exista foarte multi oameni cu coloană vertebrală și își urmăresc doar interesul, însă am zis să o fac si pe asta! Undeva prin luna septembrie a anului trecut , tot il băteam la cap pe bunul meu prieten Radu Barb să mă ducă si pe mine la partid sa vad cum e. Zis si făcut.
Am mers la sediul județean al PSD pentru adeziune. Pur si simplu, a fost dragoste la prima vedere ( ca la 16 ani ), oamenii m-au primit cu căldură si cu prietenie, deși cunoșteam undeva la 8-10 persoane. Totul a fost roz si frumos.
După câteva săptămâni a început campania electorală pentru parlamentare si in ciuda faptului că nu știam cu ce se mănâncă o campanie electorală am spus „vreau sa o fac si pe asta, vreau sa ajut!”. Perfect am fost primit în echipă. Am inceput sa imi fac „prieteni” ..sau cel puțin așa consideram eu atunci. Am început să vin cu idei, am început munca efectivă și după câteva zile am fost fost nominalizat ca si coordonator pe departamentul on-line. Am început munca în echipă zi de zi, de la ora 7 dimineața până târziu în noapte (uneori) .. a fost o perioadă extraordinar de frumoasă alături de niște colegi deosebiți.
A trecut si campania. Am câștigat, ne-am bucurat , am sarbatorit 3 zile si 3 nopți.
După alegeri am mai avut câteva ședințe si acțiuni, între timp am fost nominalizat si votat în biroul politic al Organizatiei municipiului Deva ( o ascensiune destul de rapida pentru un tânăr intrat în politică de curând) – Toate bune si frumoase pana aici.
Vine luna mai, mai exact ziua de 18 mai. Primesc telefon ca suntem chemați la ora 17:00 la partid. Incepe ședința în care se fac nominalizările pentru cine va candida la funcția de primar. Bun! Am votat și „câștigătorul” a fost desemnat Radu Barb. S-au mai anunțat si Moș Ovidiu si Emil Stoica ca ar dori să intre in aceasta competiție, președintele partidului hotărand ca fiecare din cei 3, mai sus menționați, sa isi faca timp de 2 luni o pre-campanie si in urma unui sondaj de opinie efectuat la final, cel care va fi poziționat pe locul 1 va fi ales ca și candidat la Primăria Devei ( Încă din această perioadă a început mârșăvia cu Mărgelatul, deși nu se știa nimic despre acest lucru ).
Am muncit pe brânci câteva luni, ne-am jignit pe internet, ne-am urât între noi, ne-am facut, pe românește, „troaca de porci”. Din cauza cui? Bun! Vine si „sondajul” în luna octombrie. Surprize! Toți candidații PSD erau cu mult în spatele Mărgelatului, acesta având un procent de aproximativ 50% ( minciuni, bineînțeles). Se organizează ședința de birou în cadrul căreia se supune la vot, din nou, alegerea candidatului si castiga Ovidiu Moș. Bun! A fost o situație mai tensionată dar am acceptat să mergem cu el, să îl susținem și să facem o campanie puternică.
A doua zi se organizează ședința CEX, se citeste sondajul efectuat si absolut toți membrii sunt „mirați” cum ca Mărgelatul e pe primul loc cu 44% (!) (Deși cu o zi înainte rămăsese Duțu „în cărți”). Din sală, își ridică mustacioara domnul Ile (nimeni altul decât nasul lui Mărgelat) cu propunerea ca el sa fie candidat. Totul a fost aranjat până aici. Președintele isi scoate telefonul si il suna pe Gelat! „Independentul” entuziasmat si mirat (Wow! ?) bineînțeles că a acceptat. Se supune la vot. 56 de membrii il votează sa fie candidatul PSD ! Tot partidul a izbucnit ! Toti eram nervoși, frustrați, supărați. În acest moment partidul s-a dezbinat.
A urmat o perioadă grea, în care ne-am dat seama de unii oameni pe care ii consideram apropiați noua, ca nu sunt chiar ceea ce am crezut eu. Bineînteles că nu am acceptat să intram in campania unuia venit in partid în cel de-al doisprezecelea ceas. S-au facut oarecum presiuni, însa pentru ce ar fi avut nevoie de noi când au venit atâția miniștri, Prim-ministrul, Primarul capitalei pentru a-l susține pe candidatul PSD. Trece si campania, iar Mărgelatul pierde glorios – era de știut!
Furtuna la PSD. Seara de 10 noiembrie. Președintele convoacă CEX si se găsesc vinovații. Cine ? Eu, Barb, Gros, Horvat si Țonea. De ce noi? Pentru ca am ales sa stam deoparte, sa nu ne implicam sa nu incurcam lucrurile. Nu am putut să îmi trec peste principiile mele, peste omenia mea si sa fiu fals ca si „alții”. Si mai ales ca știam că totul a fost o regie ieftina, condusă de fosta președinta interimar- Natalia Intotero.
Ce nu a avut PSD-ul niciodată în județ? O televiziune. Asta cred ca a fost prețul plătit de Mărgelat pentru a candida. De ce a facut președintele Nistor toate aceste lucruri? Simplu! Pentru doamna Intotero Natalia. De ce ? Pentru ca doamna își dorește în 2019 să devină europarlamentar de #Hunedoara. Având televiziunea ta si presa scrisă, ai 80% din „arme” pentru a manipula oamenii. Asta a fost fost drumul meu în #PSD #Hunedoara.
Am crezut că pot schimba ceva. Am vrut sa fiu ALTFEL. Am vrut să schimb viziunea unora despre clasa politică. Am vrut, am încercat dar nu am putut, sau nu am fost lăsat. Rămâne de văzut ce va urma. Noi? Noi suntem tineri, avem o viață înainte pentru a incerca să indeplinim ce ne-am propus. E păcat ca, la un moment dat, unii vor ieși pe ușa din spate.
Am lăsat în spate oameni dragi mie, primari, consilieri județeni, consilieri locali, vicepreședinți, simpli membrii. Prietenia noastra nu ne-o va putea lua nimeni , niciodată! Vă mulțumesc!

#haisafimprieteni

Notă: postările sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor. Titlul aparține redacției.

citește și:

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

Un comentariu la „Prețul trădării: Nistor a vrut televiziunea lui Mărginean. Pentru Natalia Intotero, care se visează europarlamentar!

  • 11 noiembrie 2017 la 20:29
    Permalink

    Nu ti-am spus eu Soldane ca erai mai simpatic ca taximetrist?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.