Preţurile petrolului au crescut miercuri cu peste 4%

Preţurile petrolului au crescut miercuri cu peste 4%, în urma scăderii stocurilor de ţiţei şi de benzină din Statele Unite şi din cauza uraganului Sally, care a obligat producătorii să oprească producţia offshore din zona Golfului Mexic, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent a urcat cu 4,1%, la 42,17 dolari pe baril, în timp ce preţul petrolului american a avansat cu 4,8%, la 40,13 dolari pe baril.

Stocurile de petrol ale SUA au scăzut săptămâna trecută cu 4,4 milioane de barili, la 496 milioane de barili, cel mai redus nivel atins din luna aprilie, potrivit datelor Administraţiei pentru Informaţii în Domeniul Energiei. Analiştii anticipau o creştere de 1,3 milioane de barili.

Stocurile de benzină au scăzut cu 400.000 de barili, de peste două ori mai mult faţă de estimări.

Preţurile petrolului au crescut şi din cauza uraganului Sally, care a trecut peste Golful Mexic ca un uragan de categoria a 2-a.

În Golful Mexic au fost închise instalaţii petroliere offshore producătoare a aproape 500.000 de barili de petrol pe zi, potrivit datelor Departamentului de Interne, aproximativ o treime din cele închise din cauza uraganului Laura, care a avut loc în august.

viewscnt

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *