Primarii din Valea Jiului sprijiniți de ministrul Fondurilor Europene

Primarii din Valea Jiului s-au întâlnit cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Primarii au discutat despre posibilitatea realizării unor investiții teritoriale integrate (ITI) în Valea Jiului. Subiectul nu este unul nou, însă trebuie făcuți pași concreți în acest sens. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani a subliniat importanța acestui proiect, care aplicat corect ar putea fi folosit ca exemplu în toate regiunile țării.

“Rugămintea noastră ar fi, pentru că cel puțin eu, dar și colegii mei primari din Valea Jiului am asistat de-a lungul ultimilor 20 de ani la o serie întreagă de strategii elaborate pentru Valea Jiului, strategii care au rămas undeva prin sertare, fie la București, fie prin altă parte și ne dorim foarte mult ca această strategie ce urmează să fie o strategie cât mai aproape de realitățile din Valea Jiului și cât mai posibil de pus în practică în perioada următoare. Am avea rugămintea ca această strategie sau aceste posibile proiecte să le discutați și cu noi, cu autoritatea publică locală, pentru că dacă va fi un nou document care să fie făcut din birou, nepliat pe realitățile de acum, ci pliat doar pe niște statistici mai vechi de 5-6-10 ani, atunci scopul nu va fi atins. Noi, cei din Valea Jiului ne dorim să reușim în acest proiect. Ar fi un proiect pilot de tranziție și de transformare a unei zone monoindustriale din România și am fi prima și am putea fi un exemplu de bune practici”, a spus, în cadrul întâlnirii, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

ITI reprezintă un instrument de punere în aplicare a strategiilor teritoriale într-o manieră integrată. ITI permite statelor membre să pună în aplicare programe operaţionale la nivel intersectorial şi să recurgă la finanţare provenind de la mai multe axe prioritare ale unuia sau ale mai multor programe operaţionale, pentru a asigura punerea în aplicare a unei strategii integrate pentru un teritoriu specific.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *