Primarii şi liderii de sindicat din Valea Jiului discută cu ministrul Muncii despre pensiile minerilor

Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani: 

Astăzi, la sediul Confederaţiei Meridian, am participat, alături de reprezentanţi ai administraţiei publice locale din Valea Jiului, dar şi lideri de sindicat, la o întâlnire cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Au fost aduse în discuţie problemele cu care se confruntă Valea Jiului, în special problema pensionarilor care au ieşit la pensie înainte de 2011 şi a cãror recalculare a pensiilor nu a adus plusurile pe care le aşteptau, iar pentru asta se propune iniţierea unui act normativ de abrogare a Hotărârii de Guvern nr. 291 din 2017.

De asemenea a mai fost adusă în discuţie problema Ordonanţei 36, care asigurã venituri de completare persoanelor disponibilizate şi care expirã în decembrie 2018, dar şi promovarea unei ordonanţe de urgenţă care să dea posibilitatea tuturor angajaţilor ce-şi desfăşoară activitatea în minele din Valea Jiului şi care vor rămâne în momentul opririi definitive a activităţii fără loc de muncă şi care nu au nici condiţii de pensionare, să se poată pensiona în cazul în care doresc, dacă au un stagiu minim de cotizare de minim 15 ani.

 

 

Notă: postările (text + foto) sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor. Titlurile aparțin redacției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *