Producţia industrială a scăzut în luna iulie cu 3% ca serie brută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Producţia industrială a scăzut în luna iulie cu 3% ca serie brută, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, şi cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”În luna iulie 2019, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 2,9% ca serie brută şi a scăzut cu 3,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut cu 3% ca serie brută şi cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate”, aată un comunicat al INS.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,9%, respectiv cu 1,4%.

În luna iulie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2,9%.

Industria prelucrătoare a crescut cu 3,7%, iar industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 1,3%, respectiv cu 1,1%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 3,3%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,2%), industria extractivă (3,6%) şi industria prelucrătoare (-2,2%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 3,0%, ca efect al scăderilor din industria extractivă (-7,4%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,8%) şi industria prelucrătoare (-2,5%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 6,4%, din cauza scăderilor industriei extractive (-7,4%), producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,7%) şi industriei prelucrătoare (-4,4%).

În primele şapte luni, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 0,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-1,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,1%) şi industria prelucrătoare (-0,8%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2019, comparativ cu perioada simialră din 2018, a scăzut cu 1,4%, din cauza scăderilor înregistrate de industria extractivă (-1,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,2%)şi industria prelucrătoare (-0,8%).

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *