Proiect cu implicații economice și sociale pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar dori ca în Valea Jiului să fie realizate fabrici pentru componente fotovoltaice și panouri solare. Explicația ministrului este clară. Este mai eficient din punct de vedere economic, dar și social ca acestea să fie realizate aici, în loc de a fi importate. Astfel, oamenii din Valea Jiului ar avea și locuri de muncă.

”Avem acest Just Transition Fund pus la dispoziție de Uniunea Europeană pentru zonele afectate. Gândim planul de relocare a personalului, de recalificare, de construcție. Am dat un exemplu care mie îmi este drag, și de care mă voi ține să se și întâmple, construim energie regenerabilă, vrem multe capacități de energie regenerabilă inclusiv celule fotovoltaice, inclusiv energie fotovoltaică, dar importăm din afara UE aceste celule fotovoltaice, aceste panouri solare. Ei, haideți să construim în România, pe fondurile de tranziție, în acele zone, în care vor putea să lucreze oamenii. Să construim fabrici de producere a acestor panouri solare, a acestor celule fotovoltaice, pentru că sunt două lucruri distincte, în așa fel încât din fondul de tranziție să avem fabricile noastre cu care vom construi, de exemplu, vorbim de parcurile fotovoltaice”, a spus ministrul Virgil Popescu, la DIGI 24.

Fabricile de care a vorbit ministrul Energiei ar putea fi realizate cu bani europeni puși de Comisia Europeană la dispoziția României, în cadrul programului de Tranziție Justă.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *