PSD Hunedoara, şedinţă cu cuţitele pe masă: Mărginean fără sprijinul PSD-iştilor deveni, Andronache dispus să demisioneze

Perspectiva pierderii alegerilor la Deva de către PSD a declanşat, încă de pe acum, lupta pentru succesiunea la conducerea filialei judeţene. Laurenţiu Nistor, cel care l-a impus pe Mărginean drept candidat al PSD la Primăria Deva, în dispreţul organizaţiei locale, se pare că nu mai poate controla partidul, organizaţia Deva e în boicot total.

Organizaţia Deva a PSD nu arată nici cea mai mică urmă de entuziasm pentru susţinerea lui Mărginean în campanie. Mai exact, doar doctorul Emil Stoica, pe persoană fizică, s-ar fi declarat dispus să-l sprijine pe Mărginean, contra promisiunii că va fi, la rîndul lui, susţinut pentru a obţine funcţia de viceprimar. Restul membrilor PSD Deva, pur şi simplu, nu vor să se implice. Bătaia de joc la care au fost supuşi de către Nistor i-a revoltat pe toţi. Situaţia e una explozivă: Mărginean s-a trezit, chiar din debutul campaniei, fără armata de lipitori de afişie, împărţitori de flutraşi electorali şi de alai pentru colindat cartierele. Aşa că, în disperare de cauză, ieri, în şedinţa conducerii judeţene, a fost luată hotărîrea ca fiecare primar PSD de oraş şi municipiu să detaşeze la Deva cîte 5 oameni, pe durata campaniei. Aşa că membrii PSD Lupeni, Vulcan, Petrila, Brad, Orăştie etc vor face cunoştinţă cu locuitorii cartierelor Devei şi le vor promite că le vor rezolva toate dorinţele, orice.

Mai mult, nici măcar „Scrisoarea pentru deveni”, semnată, chipurile, de Mărginean, n-ar fi fost concepută nici de el (nici nu avea cum), nici de vreun pesedist din organizaţia Deva, ci a fost comandată de conducerea judeţeană a PSD unei firme de PR din judeţul Mureş.

Prăbuşirea autorităţii lui Laurenţiu Nistor în partid şi previzibila sa schimbare, în perspectiva pierderii alegerilor de la Deva, au declanşat, deja, lupta pentru putere în interiorul PSD Hunedoara. Cei care au furat startul, cu o lovitură preventivă la un potenţial succesor, au fost senatorul Resmeriţă şi primarul Ile, din Vulcan. Ei l-au atacat dur, în şedinţa de ieri, pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Daniel Andronache, un posibil pretendent la preşedinţia PSD Hunedoara: „Bă, tu n-ai cîştigat niciodată nimic, doar ai fost numit de partid în diverse funcţii, eşti un arogant!” – i-ar fi aruncat, în faţă, Resmeriţă. „V-am pus în funcţii şi vă bateţi joc de noi?” – au fost reproşurile grupării de putere din Valea Jiului la adresa conducerii Consiliului Judeţean. Daniel Andronache s-a arătat dispus să-şi dea demisia din funcţia de vicepreşedinte al CJ aşa încît, în plină campanie electorală pentru municipiul reşedinţă de judeţ, vom putea asista la o ruptură majoră în interiorul PSD şi la o schimbare în conducerea Consiliului Judeţean.

Ca un detaliu semnificativ, deşi şedinţa de ieri avea ca temă principală campania de la Deva, niciun membru vechi al organizaţiei PSD Deva nu a mai avut loc în capul mesei, spaţiul fiind ocupat de Mărginean, Intotero şi Nistor. Secretarul executiv al partidului, Radu Barb, a ocupat un loc retras, pe margine, în capătul sălii, fără a participa la discuţii.

 

sursa foto: facebook/Deva 2020

Alin BENA

 

 

 

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

Un comentariu la „PSD Hunedoara, şedinţă cu cuţitele pe masă: Mărginean fără sprijinul PSD-iştilor deveni, Andronache dispus să demisioneze

 • 15 octombrie 2017 la 18:26
  Permalink

  Ioi…da Nistor in partidul lui nu poate face ce vrea?
  S-a intors lumea cu susul in jos. Democratia asta a tampit lumea de tot. Cata nerecunostinta !
  „Good bye, Lenin” – mi-a placut la maxim!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.