PSD suspendă lucrările în plenul Parlamentului – actualizare 17:30

Folosind majoritatea pe care o are în Birourile Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților, coaliția guvernamentală a sistat lucrările din plenul celor două camere. Astfel, câțiva președinți de comisie,  aparținând  opoziției, vor organiza dezbateri în comisiile parlamentare, astfel încât activitatea parlamentară să aibă, la începutul acestei săptămâni, o oarecare continuitate.

Grupurile parlamentare ale PSD și ALDE sunt chemate “la ordine”. Deputații și senatorii sunt îngrijorați, unii dintre ei dezaprobă, în particular, atitudinea lui Daddy Dragnea, deopotrivă cu atitudinea iresponsabilă a lui Grindeanu, devenit între timp, marioneta lui Ponta, după ce, timp de șase luni, a fost marioneta lui Dragnea.

Probabilitatea ca activul PSD să se opună Liderului Maxim este foarte mică. N-ar fi exclus ca parlamentarii să fie, ei înșiși ,”ținuți  în ascultare”, cu demisii semnate în alb. Reamintim cititorilor că la alegerile parlamentare au fost „chemați la oaste” în Parlament , toți slujitorii devotați lui Daddy Dragnea, chiar dacă dobândiseră posturi de primar la scrutinul de la locale

ACTUALIZARE ora 17:30

Ședința PSD s-a încheiat, însă lucrările plenului nu au mai fost reluate. Miercuri, 21 iunie, în jurul prânzului, președinții camerelor,  Tăriceanu și  Dragnea, intenționează să organizeze votul moțiunii de cenzură a propriului guvern. Este o procedură fără precedent în România, la care, până și parlamentarii PSD sunt de acord că s-a ajuns din cauza luptei pentru putere din PSD și a nevoii lui Daddy Dragnea de a pune sub control justiția.

“Suntem pe punctul să facem implozie, ca becul!”a declarat, pentru Replica, la adăpostul anonimatului, un senator PSD. Iar un altul, mai optimist, deapănă amintiri: „Vă aduceți aminte anul 1997? A mai încercat cineva, Teodor Meleșcanu, să ne rupă… A plecat, dar n-au plecat cu el decât Coșea și Bota, înființând APR-ul”

Dincolo de orice reguli democratice și de respect față de cei care i-au votat și i-au transformat în depozitarii speranțelor lor, preocuparea de căpătâi a activului PSD, partidul de sorginte comunistă, este de a se menține la guvernare și de a-și scăpa liderul suprem de închisoare. Iar rezultatul acesta este foarte plauzibil, unirea în jurul ciolanului și principiul de căpătâi al funcționării PSD, și anume că “acel ce mișcă, mișcă-n brișcă!” sunt argumente imbatabile, cărora cei câțiva oameni de bun-simț, rătăciți în PSD, nu le fac față.

 

 

sursa foto: www.informatiazilei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *