Răspunsul la protestul lui Brilinsky, amânat

Luni dimineață, Consiliul Județean Hunedoara s-a întrunit într-o ședință extraordinară, în care mai mult de jumătate din punctele înscrise pe ordinea de zi făceau referire la situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia. Tot astăzi era de așteptat ca să se ofere un răspuns la solicitările fostului administrator al sitului, Vladimir Brilinsky, care protestează pe această temă de săptămâna trecută, dar acesta nu a fost dat. În atare condiții, protestul lui Vladimir Brilinsky legat de situl UNESCO de la Sarmizegetusa Regia, al cărui administrator a fost până la sfârșitul lunii septembrie, când a demisionat din funcție, va continua cel puțin până mâine. Mai mult, la finalul ședinței de îndată de astăzi a Consiliului Județean, președintele instituției, social – democratul Mircea Bobora, a lăsat de înțeles că va avea o discuție cu Vladimir Brilinsky în cursul zilei de marți, dar a subliniat că nu este de acord cu principala cerere a acestuia, respectiv demisia vicepreședintelului Sorin Vasilescu, și acesta membru al PSD.

Vladimir Brilinsky îl acuza pe Sorin Vasilescu, vicepreședinte PSD al Consiliului Județean, care va reveni în țară marți, pentru neimplicarea sa în scoaterea sitului arheologic de la Sarmizegetusa Regia din fondul forestier, și îi cerea să demisioneze din funcție. De lunea trecută Brilinsky protestează, zilnic, timp de o oră, în fața Consilului Județean Hunedoara, cu o pancartă pe care sunt transmise cîteva mesaje dure către importanți lideri PSD din județ, respectiv “Vasilescu, demisia; Nistor, rușine; Intotero, no like”.  Sorin Vasilescu și deputații PSD de Hunedoara Laurențiu Nistor și Natalia Intotero nu au avut o reacție oficială la acest protest.

De asemenea, începând de vineri, Vladimir Brilinsky, care declarase, anterior protestului, că nu dorește să fie părtaș la pesedizarea sitului de la Sarmizegetusa Regia, a spus că nu mai dă declarații pentru presă până când nu va primi un răspuns oficial din partea conducerii Consiliului Județean Hunedoara, protestul său continuând și în cursul zilei de astăzi.

 

Amarildo Szekely

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *