Rata șomajului, în iunie, a scăzut ușor. Cum arată situația în evidențele AJOFM Hunedoara

3,88 % – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Hunedoara în luna iunie 2023

 

La sfârșitul lunii iunie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara erau înregistrați 6.037 șomeri (din care 3.162 femei), rata șomajului fiind de 3,88 %.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,91 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,03 pp.

Din totalul de 6.037 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Hunedoara, 2.056 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3.981 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.138  șomeri provin din mediul rural și 3.899  sunt din mediul urban.

 

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara  27 %, urmat de cei cu studii gimnaziale 26 %, iar 21 % sunt șomeri fără studii și cu nivel de studii primare. Șomerii care au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii reprezintă 16% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 8 %, iar cei cu învățământ postliceal sunt 2 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 285 persoane foarte greu ocupabile, 1.580 greu ocupabile, 3.801 mediu ocupabile, iar 371 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Hunedoara sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Hunedoara la adresa www.anofm.ro.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *