Red Bull Oslea Hiride, la o nouă ediție

La sfârșitul acestei săptămâni are loc o nouă competiție organizată de Asociația Clubul Alpin Valea Jiului.

Consiliul Local și Primăria orașului Uricani vor contribui cu 5000 de lei pentru organizarea evenimentului Bull Oslea Hiride.

“Sfârșitul iernii este un moment mult așteptat de iubitorii sportului de iarnă din țară șI din străinătate deoarece a devenit o tradiție, ca Primăria șI Consiliul Local al orașului Uricani să sprijine CAVJ în vederea organizării tradiționalei competiții sportive de freeride Red Bull Oslea Hiride singura competiție de freeride snowboard șI ski din România ce cuprinde și partea de urcare, anul acesta fiind cea de-a șaptea ediție. Cunoscând importanța sportului și dorința de implicare sufletească, trebuie să continuăm tradiția instituită la Uricani anii trecuți de a organiza aceste manifestări sportive în care să fie implicați cât mai mulți participanți având ca obiectiv atât pregătirea pentru un viitor sănătos cât și promovarea acestor locuri minunate în țară și în străinătate”, arată documentul prin care se aprobă suma de 5000 de lei în vederea organizării competiției.

An de an competiție adună sute de pasionați ai sporturilor de iarnă. Sunt participanți care vin și din afara țării. Competiția începe cu proba de urcare, ce își are startul la cota 1.300 și are o lungime de peste 3,5 kilometri, până la 1.940 metri altitudine. Efortul de la urcare este urmat de o coborâre pe schi sau snowboard pe un traseu de 1,4 kilometri, cu o pantă de 45°, ce permite fluiditate, control, tehnică și aduce numeroase rampe naturale pentru trick-uri. Dacă urcarea este decisă de timpii individuali, coborârea este jurizată, iar punctajul este acordat în funcție de tehnică, linie și trick-uri.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.