REFORMĂ MORTALĂ: PSD nu mai are autoritatea morală de a cere votul românilor

Cum arată PSD după „reforma” de la congres, când „tinerele noi valori social-democrate”, prespălate, s-au dovedit a fi tot ponosite figuri de până acum, din trupa Firea, Olguța, Stănescu, Nistor de Hunedoara? Jalnic și îndepărtat complet de orice urmă de autoritate morală care să îi permită să-și trimită oamenii în fața cetățenilor, la alegeri.

a

PSD e, în acest moment, leit imaginea liderului Marcel Ciolacu, după eșecul de ieri (31 august 2020), când nu a putut să-și adune propriii-i parlamentari la votul pe moțiunea de cenzură, un lider depășit de situație și de vremuri, incapabil să articuleze un răspuns rezonabil la întrebările jurnaliștilor, un lider fără autoritate, transpirând neputință și disperare.

Cum arată PSD după „reforma” de la congres? Arată ca liderul de Hunedoara al PSD, Laurențiu Nistor, un individ transfigurat de ură și neputință, blestemându-și adversarii politici public, la TV, săpând gropi inclusiv pentru propriii colegi, șantajând jurnaliști și înconjurându-se acum de cea mai slabă trupă de candidați pe care a avut-o organizația lui vreodată.

Dacă am adăuga, peste acest portret repetabil, avertismentul inutil pe care îl dădea, înainte de „congresul-minune”, unul dintre puținii intelectuali autentici care au mai rămas alături de PSD, Vasile Dâncu? „PSD, trebuie să recunoaştem, a trecut printr-o criză. A pierdut, în trei ani, jumătate din electoratul pe care îl avea. Acest Congres este Congresul ultimei şanse.”, spunea Vasile Dâncu în 22 august 2020. N-a fost să fie, s-au ales între ei și, uite-așa, adăugând și neputința lui Dâncu de a schimba ceva, obținem agonia unui PSD incapabil de supraviețuire atâta vreme cât, la vârf, se rotesc aceleași „cadre de nădejde” din echipa „marelui gropar”, actualul pușcăriaș Liviu Dragnea.

În atare situație, cu ce argumente mai vine PSD în fața electoratului în aceste săptămâni de campanie electorală? Ce să aducă în administrația publică românească un partid dezarticulat, condus de o gașcă de gropari politici săpând chiar și pentru prăbușirea propriei case?

Evident, PSD și oamenii săi, care asistă fără să miște un deget la agonia propriului partid, nu au autoritatea morală de a mai ieși în fața cetățenilor cerându-le votul: nu reușesc să se salveze pe ei, cum i-ar crede cineva că pot face ceva demn pentru români?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.