Regina Elisabeta a II-a, la 70 de ani de când a urcat pe tron

O nouă fotografie oficială, care marchează 70 de ani de la ascensiunea pe tron a reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a fost publicată de Palatul Buckingham.

Buckingham a dezvăluit, duminică, o nouă fotografie oficială realizată la începutul săptămânii, la Sandringham.

Regina apare aici surăzătoare, îmbrăcată într-o rochie verde deschis. Ea poartă două broşe în formă de frunze de iederă, oferite de mama sa, Regina Mamă, cu ocazia împlinirii a 21 de ani. Ea are, la gât, colierul de perle cu trei şiraguri pe care îl poartă des, cadou de la tatăl ei, regele George al VI-lea.

În dreapta ei este aşezat pe o mică masă, un portret al regelui, care a murit la 6 februarie 1952 în somn, de cancer pulmonar la vârsta de 56 de ani. Regele a pozat alături de un câine Corgi, rasa preferată de regină. Ea a avut zeci de astfel de câini de-a lungul vieţii.

În faţa suveranei, este faimoasă „cutie roşie”, în care ea primeşte zilnic dosarele de la prim-ministru, cele referitoare la politica internă şi externă a ţării, precum şi documentele pe care trebuie să le semneze.

Alte imagini cu regina la diferite vârste au fost publicate pe contul de Instagram al familiei regale. Se vede aici Elizabeth a II-a în 1959, apoi în 1972, în 1977 şi în 2015, studiind documentele din faimoasa cutie roşie.

 

news.ro

sursa foto: BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.