Revizii la Mintia și cărbune din import

Complexul Energetic Hunedoara recurge la vechile metode pentru a suplimenta stocurile de cărbune de la termocentrale. Cum producția de huilă de la minele din Valea Jiului este la un minim istoric, CEH a recurs la importuri de huilă. La Mintia au avut loc revizii. Astfel, directorul general al CEH îi contrazice pe sindicaliștii care au susținut că termocentrala a fost oprită din lipsă de cărbune.

 „La Mintia au avut de făcut nişte revizii, pe partea de termoficare – Deva. Stocul era undeva la 20.000 de tone, în condiţiile în care ei consumă cam 1.000 de tone pe zi. Deci era stoc de cărbune. La Paroşeni asigurăm funcţionarea cu cărbunele pe care îl producem în Valea Jiului zi de zi. Nu sunt probleme. Şi acolo avem un stoc, dar nu aşa mare, ca la Mintia. La Paroşeni noi funcţionăm pe un regim de probe impus de desulfurare. În funcţie de cum ni se cere, noi ne conformăm, pentru că sunt probele necesare pentru punerea în funcţiune a instalaţiei”, a  declarat directorul CEH, Samuel Dioane.

Potrivit directorului general al CEH, la termocentrala Mintia ar urma să ajungă circa de 4.000 de tone de cărbune, din import, necesar funcţionării.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.