Roadpol Safety Days

În perioada 16 – 22 septembrie a.c., la nivel național, polițiștii rutieri acționează în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În această perioadă, la nivel european, se desfășoară  operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărei obiectiv principal este reprezentat de sancționarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice.

În judeţul Hunedoara, polițiștii rutieri derulează în aceste zile o serie de activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2021 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.

Polițiștii rutieri urmăresc, prin aceste acţiuni în trafic, să atragă atenţia celor aflaţi la volan asupra importanței respectării normelor rutiere, în special a celor privind la conducerea sub influența alcoolului sau a substanţelor psihoactive, la respectarea regimului legal de viteză, la utilizarea telefonului mobil sau a portul centurii de siguranță.

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.