O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech soseşte în ţară

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că miercuri va ajunge în România o nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech, fiind vorba de peste 400.000 de doze.

„O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 436.410 doze, soseşte mâine în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, a arătat, marţi, CNCAV.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 85.410 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj – 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova – 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Timiş – 70.200 doze.
Până în prezent, România a recepţionat 11.595.149 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.674.004 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *