Români ținuți ca sclavii pe o plantație de usturoi din Spania. Guvernul României reacționează

Mihai Tudose l-a convocat pe ambasadorul Spaniei la Bucureşti pentru a discuta despre cazurile de români exploataţi.

Premierul Mihai Tudose l-a convocat luni, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Ramiro Fernandez-Bachiller, pentru a discuta despre cazurile de români exploataţi în Spania, la întâlnire urmând să participe şi ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, au precizat, pentru News.ro, surse guvernamentale.

Întâlnirea dintre premierul Mihai Tudose şi ambasadorul Spaniei la Bucureşti a fost programată după ce 24 de cetăţeni români au fost salvaţi de Garda civilă din Spania, de pe o plantaţie de usturoi din zona rurală Segovia, ei fiind prost plătiţi pentru munca depusă şi ţinuţi în condiţii mizere, potrivit digi24.ro.

Românii munceau fără forme legale la cules de usturoi pe 2 plantații din zona rurală Segovia. Cei care îi puneau la muncă nu au inregistrat vreun contract de muncă, așa cum cere legea în Spania.

În momentul în care ofițerii gărzii civile au descins pe cele doua plantații i-au găsit pe români trăind în condiții mizere, fără apă curentă, fără apă potabilă, fară electricitate.

Cei doi proprietari ai plantațiilor au fost arestați și vor fi amendați cu cate 10.000 de euro pentru fiecare muncitor pe care nu l-au înregistrat cu forme legale.

59 de oameni, majoritatea români, au fost salvaţi de pe mai multe plantaţii de usturoi din Spania, unde erau trataţi ca nişte sclavi. Operaţiunea comună a Gărzii Civile spaniole şi a Poliţiei Române a vizat mai multe ferme din provincia Cuenca din centrul Spaniei.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *