Super-expoziție canină la Alba Iulia

Sute de proprietari de câini din 16 ţări participă la una dintre cele mai mari expoziţii canine din România, la Alba Iulia.

Sute de proprietari de câini de rasă din 16 ţări participă, sâmbătă şi duminică, la Alba Iulia, la „Royal Crown Trophy”, una dintre cele mai mari expoziţii canine din România dar şi din Europa, manifestarea desfăşurându-se în şanţurile Cetăţii Alba Carolina din municipiu.

Potrivit organizatorilor, expoziţia chinologică internaţională de la Alba Iulia este unul dintre singurele evenimente de gen din România care oferă participanţilor posibilitatea de a-şi evalua animalele simultan, în trei expoziţii cu titluri naţionale şi internaţionale. În fiecare din competiţii sunt înregistrate aproximativ 350 de exemplare cumulând un portofoliu de 105 rase de câini care vor intra în arenă.

Astfel, la Alba Iulia participă proprietari de câini împreună cu cele mai frumoase exemplare pe care le deţin din 16 ţări: Polonia, Cehia, Rusia, Ucraina, Ungaria, Germania, Slovacia, Austria, Grecia, Danemarca, Bulgaria, Croatia, Cehia, Slovenia şi România.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că expoziţia este unul dintre cele mai importante evenimente chinologice din România şi în acest an înseamnă un record de participanţi.

„Putem spune că avem aici, în Cetatea Alba Carolina, unul dintre cele mai importante show-uri canine din ţară, cu record de participare internaţională în această ediţie. Şi vorbim despre elite, nu doar canine, ci şi umane. Pentru că acei oameni care iubesc câinii fac din asta misiunea lor supremă, dau totul pentru căţeii de lângă ei, într-o relaţie unică cu aceştia”, a spus Hava.

Edilul şi-a exprimat totodată dezamăgirea că în zona hotelieră din România există rezerve în ceea ce priveşte cazarea proprietarilor de câini împreună cu animalele de companie.

„Păcat că mai există rezerve în a gestiona un asemenea segment de turişti din partea celor care i-ar putea găzdui. Pentru că, în cazul de faţă, un astfel de câine poate fi mai educat decât anumiţi turişti pe două picioare, ca să nu mai vorbim de proprietari foarte responsabili. Sunt sigur că şi asta se va putea schimba, în timp”, a conchis Mircea Hava.

Expoziţia chinologică de la Alba Iulia reuneşte şi pe unii dintre cei mai prestigioşi experţi şi specialişti internaţionali care vor analiza şi evalua corectitudinea tipologică a câinilor din expoziţie printre care amintim pe dr. Eugene Yerusalimsky (Rusia),  Barbara Mueller (Elveţia), Marja Talvitie (Finlanda), Francesco Cochetti (Italia), Galyah Litova (Bulgaria) sau Călin Simu (România).

Royal Crwon Trophy se desfăşoară în Latura de Nord a Cetăţii Alba Carolina, în zona Piaţa Toboşarului, iar pe lângă competiţie presupune şi un târg cu vânzare de produse specifice pentru îngrijirea animalelor de companie. Începând din anul 2015 expoziţia chinologică internaţională de la Alba Iulia a primit numele de Royal Crown Trophy (Trofeul Coroanei Regale) şi este singura manifestare de acest gen aflată sub Înalt Patronaj Regal al Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României. Expoziţia se desfăşoară în 29 şi 30 iulie şi este singura din ţară care nu are taxă de acces pentru public.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.