România cu funia la gât

Batalioanele de comunicatori ai PSD, chiar și cei agramați, au ieșit cu mic cu mare, cu mesajele livrate de compartimentul lor de manipulare și dezinformare, după modelul “Dăncilă”. Citesc cu sârg de pe foile din față o avalanșa de date contrafăcute sau de adevăruri parțiale, care ar trebui să-i fericească pe români, zvârliți spre “culmile de progres și civilizație” pe care doar comunismul le-a mai prognozat! E de noaptea minții!

La analiza execuției bugetare la 6 luni, respectiv (pentru nespecialiști) a modului în care s-au cheltuit banii din buget, te cuprinde disperarea:

Diferența dintre venituri și cheltuieli pentru primul semestru al anului 2018 a ajuns la 1,61% din PIB, adică 14,9 miliarde de lei! Guvernarea Dragnea – Dăncilă a întors România în perioada de criză, înregistrându-se cel mai mare deficit bugetar la jumătatea anului, din 2012 până în prezent.

Spațiul de manevră, odată aduși aici, este foarte strâmt!

Fără răspuns la întrebarea “Unde s-au dus acești bani ? ”metodele de a face față cheltuielilor bugetare până la sfârșitul acestui an sunt scufundate în ceață când comunicatorii PSD descriu realizările lor mărețe, însă, din nou, opțiunile nu sunt foarte numeroase!

În acest ritm, pentru a asigura banii pentru plata salariilor și pensiilor până la sfârșitul anului, vor tăia și bruma de investiții din planul bugetar și se vor împrumuta masiv pentru a face față cheltuielilor!

Din păcate, în economie, deficitele se corectează prin inflație care nu este altceva decât o taxă pe care o plătim cu toții. Dar n-o plătim în aceeași măsură! Cinismul așa-zișilor socialiști este că inflația împovărează mai ales categoriile defavorizate!

Construcția bugetară pentru acest an nu mai are nicio legătură cu realitatea, deoarece:
– Prognoza de creșterea economică de 5,5% nu mai este posibilă (Comisia Europeană a revizuit creșterea economică pentru România de la 4,5% la 4,1% pentru acest an)
– Nivelul estimat al inflației de 3,1% este depășit cu mult ajungând la 5,4% în mai și iunie
– Cursul mediu de schimb prognozat, de 4,55 lei/euro, este sub nivelul cotațiilor actuale, cursul mediu în luna iunie a fost de 4,66 lei/euro

Dacă nu cumva se va întâmpla vreo minune în capul lui Dragnea sau a premierului Dăncilă, România, căreia PSD pare că vrea să-i pună funia la gât, riscă să se sufoce în curând!

Senator PNL, Eleonora-Carmen HĂRĂU

“Culmile de progres și civilizație” pe care au fost azvârliți românii prin politica guvernelor PSD

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *