România doreşte să extindă zona împădurită şi se lucrează în acest sens

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România doreşte să extindă zona împădurită şi se lucrează în acest sens, subliniind că este nevoie de păduri pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon. „Aceste chestiuni nu ţin de ambiţii politice, ţin de viaţa noastră, ne dorim un mediu plăcut bun şi pentru generaţiile care vin”, a afirmat el.

 

„România doreşte să extindă zona împădurită şi se lucrează în acest sens. Când ne plimbam cu barca, am discutat şi despre pădure. Sunt opt mii de hectare de pădure aici. Am participat la acţiuni de reîmpădurire şi împădurire. România are nevoie să recâştige terenul pentru a le împăduri”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la finalul vizitei făcute în Parcul Natural Comana.
El a adăugat că are de gând să rămână conectat la acest fenomen.
„Dacă vorbim de reducerea emisiilor de dioxid de carbon, înţelegem de ce e nevoie de pădure. Pădurea absoarbe dioxid de carbon, avem nevoie de astfel zone cât mai extinse. (….) Astfel de lucruri trebuie luate foarte în serios. Aceste chestiuni nu ţin de ambiţii politice, ţin de viaţa noastră, ne dorim un mediu plăcut bun şi pentru generaţiile care vin. Să nu consumăm noi toate resursele şi să lăsăm fără terenuri agricole fertile, e nevoie de implicare, de politică pro natură, pro mediu”, a declarat Iohannis.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.