România ia în calcul solicitarea unui test COVID negativ cetățenilor care vin din ţări aflate pe lista galbenă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că specialiştii discută despre solicitarea unui test negativ de coronavirus la intrarea în ţară a celor care vin din ţări din zone de risc şi se vor face propuneri CNSU şi Guvernului în acest sens. Varianta principală care se discută este să se ceară un test nu mai vechi de 72 de ore.

Ministrul Nelu Tătaru a fost întrebat, miercuri, despre solicitarea unui test negativ celor care intră în România şi a precizat: „Avem în studiu şi avem în discuţie la nivelul INSP, urmând să propunem CNSU şi Guvernului  pe această temă o astfel de decizii”.

Ministrul a afirmat că cei care vor dori să intre în România îşi vor plăti testele.

Întrebat dacă se va solicita un test la intrarea în ţară sau se vor putea face teste după ajungerea în România, Tătaru a explicat: „Discutăm şi cea de-a doua variantă. Avem în discuţie să cerem un test nu mai vechi de 72 de ore, dar avem şi varianta în care se pot testa ajungând aici, rămânând în carantină până află rezultatul”.

Ministrul a precizat că este vorba despre persoanele care vin din ţările de pe „lista galbenă” şi care au un indice de îmbolnăvire mai mare decât al României.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că se discută posibilitatea solicitării unui test negativ de coronavirus cetăţenilor care vin din state cu număr ridicat de infectări. În cazul în care se prezintă un astfel de rezultat, se va renunţa la măsura carantinării pentru 14 zile.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.