PNL: “S.O.S. sectorul energetic! PSD şi ALDE duc România în beznă!”

Parlamentarii Partidului Național Liberal au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Anton Anton. Moțiunea este intitulată „S.O.S sectorul energetic! PSD și ALDE duc România în beznă!”. Prin această moțiune, PNL atacă dur ALDE și pe „adevăratul ministru al energiei, Daniel Chițoiu”.

„PNL este profund îngrijorat că, la 5 ani de la începerea procesului de revizuire a strategiei energetice a României, acest document încă nu este finalizat, fapt de natură să genereze haos în sectorul energetic. Un sistem energetic nu poate să funcționeze fără o linie strategică și de politici adoptate”, arată textul moțiunii.

Liberalii mai trag un semnal de alarmă. Angajații Complexelor Energetice Hunedoara și Oltenia riscă să rămână fără locuri de muncă. Peste 15.000 de oameni se regăsesc în această situație.

“În sectorul de cărbune nu sunt bani pentru modernizări și pentru achiziția de certificate de CO2. Minele se vor închide pentru că exproprierile nu s-au făcut cum trebuie. Peste 15.000 de oameni vor rămâne în Oltenia și Valea Jiului fără un loc de muncă”, mai arată moțiunea depusă împotriva ministrului Energiei, Anton Anton.

Liberalii fac referire și la OUG 114, care a pus anul trecut noi taxe pe sectorul energetic. Întreg textul moțiunii poate fi consultat aici.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.