Peste 100 de persoane au fost salvate de către salvamontiști, în ultimele 24 de ore

Nouăzeci de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor au fost primite în ultimele 24 de ore, cele mai multe în judeţele Bihor şi Braşov. Au fost salvate 105 persoane, peste 40 fiind predate echipajelor medicale pentru a fi transportate la spital.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară, solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 90 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a anunţat, duminică dimineaţă, Salvamont România.

Astfel, au fost 8 apeluri pentru Salvamont Bihor, 7 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, câte şase apeluri pentru Salvamont Gorj, Salvamont Caraş Severin-Muntele Mic, Salvamont Lupeni, Salvamont Maramureş, Salvamont Vatra Dornei, câte cinci pentru Salvamont Prahova, Salvamont Predeal, Salvamont Neamţ şi Salvamont Sibiu, câte patru apeluri pentru Salvamont Harghita şi Salvamont Alba, trei apeluri pentru Salvamont Suceava, câte două apeluri pentru Salvamont Mureş, Salvamont Judeţul Braşov, Salvamont Borşa, Salvamont Voineasa şi Salvamont Cluj şi câte un apel pentru Salvamont Hunedoara, Salvamont Bacău, Salvamont Dâmboviţa şi Salvamont Caraş Severin-Semenic.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 105 persoane. Dintre acestea 42 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Au fost şi două persoane care au fost predate elicopterului SMURD pentru transport aerian la spital. S-au primit şi 48 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, a arătat sursa citată.

 

news.ro

sursa foto: Facebook Salvamont România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *