În ultimele 24 de ore salvamontiștii hunedoreni au primit 12 apeluri prin care se solicită intervenția de urgență

În această perioadă, la munte este zăpadă și tot mai mulți turiști sunt prezenți pe pârtiile de schi. În ultimele 24 de ore, Dispeceratul Salvamont Hunedoara a primit 12 apeluri telefonice prin care se solicită intervenția de urgență a echipajelor de salvatori. Astfel că, 10  apeluri au fost trimise către Salvamont Lupeni Straja și 2 apeluri au fost primite de Salvamont Hunedoara.

În ultimele 24 de ore, Dispeceratul Național Salvamont, a primit 79 de apeluri prin care se solicita intervenția urgentă a echipelor de salvatori.

Pentru că încă este vacanță și weekendul se apropie, salvamontiștii se așteaptă la un aflux mare de turiști către stațiunele montane și atrag atenția ca oamenii să fie mai responsabili pentru a se evita numărul de accidente și eveniment neplăcute.

Totodată salvamontiștii sfătuiesc turiștii să apeleze cu încredere sistemul unic de urgenţă 112, iar pentru a soluționa accidentele montane în care sunt implicate persoanele cu afecțiuni medicale, să alerteze Dispeceratului Naţional Salvamon prin numărul de telefon ( 0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

”Salvamont Romania, prietenii Dumneavoastra de pe cararile muntilor, va îndeamnă la atenție și responsabilitate în derularea activităților montane, va invita sa le fiți alături în campania de reducere a numărului de accidente pe munte și va doresc o zi frumoasă și liniștită pe munte!”, informează Dispeceratul Național Salvamont România, pe rețeaua de socializare Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.