Salvamont România: Peste 1.500 de turişti, salvaţi de pe munte pe durata vârfului de sezon

Peste 1.500 de turişti au fost salvaţi de pe munte pe durata vârfului de sezon, adică la finalul anului trecut şi în vacanţa de iarnă, salvamontiştii intervenind la peste 1.200 de acţiuni de salvare şi acordare a primului ajutor. În ultimele 24 de ore, Salvamont România a primit 51 de apeluri de urgenţă şi 27 de apeluri de la persoane care cereau informaţii despre zona montană.

Potrivit unui bilanţ prezentat, luni, de către reprezentanţii Salvamont România, pe durata sărbătorilor de iarnă şi a vacanţei şcolare de iarnă, perioadă considerată vârful sezonului turistic de iarnă, echipele au intervenit la 1.264 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical.

Între acestea, 1.003 au fost pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă, restul acţiunilor înregistrându-se în zona alpină.

În aceste acţiuni au fost salvate un număr de 1.572 de persoane, dintre care 618 de cazuri au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, iar un turist a fost preluat de pentru transport către unităţile medicale specializate.

”Cunoscând specificul şi numărul mare de intervenţii din sezonul de iarnă, în toate staţiunile din ţară ce deţin domenii de practicare a sporturilor de iarnă, în bazele, posturile şi refugiile salvamont, serviciile salvamont vor continua să asigure efective maxime de salvatori montani, astfel încât să se reuşească intervenţia cu operativitate în situaţia producerii de accidente”, au anunţat salvamontiştii.

Potrivit acestora, în ultimele 24 de ore s-au 51 apeluri de urgenţă: 3 apeluri pentru Salvamont Predeal, 2 apeluri pentru Salvamont Cara-Severin, 5 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 1 apel pentru Salvamont Alba, 9 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, 5 apeluri pentru Salvamont Harghita, 5 apeluri pentru Salvamont Buşteni, 3 apeluri pentru Salvamont Gorj, 2 apeluri pentru Salvamont Şuior, 4 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 1 apel pentru Salvamont Cavnic, 3 apeluri pentru Salvamont Bihor, 1 apel pentru Salvamont Bran, 1 apel pentru Salvamont Cluj, 3 apeluri pentru Salvamont Mureş şi 3 apeluri pentru Salvamont Bacău.

De asemenea, s-au mai primit 27 de apeluri prin care se solicitau informaţii despre zona montană.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.