PSRO nu mai există!

Andreea CIOBANU, Consilier local:

PUNCT DE VEDERE

În urma declarațiilor și acțiunilor făcute de dl. Răzvan Mareş, doresc să fac următoarele precizări:

PSRO NU MAI EXISTĂ!

Congresul P.S.RO a avut loc în luna decembrie 2017 și a decis dizolvarea partidului în conformitate cu prevederile Statutului P.S.RO si a prevederilor legale in vigoare Legea partidelor politice, nr. 14 din 2003.
– Statut P.S.RO art. 98. ”Partidul Social Românesc îşi încetează activitatea prin hotărârea Congresului partidului, votată de cel puţin 2/3 din delegaţii aleşi de către Conferinţele judeţene şi Conferințele sectoarelor municipiului Bucureşti”
În prezent, documentele pentru dizolvarea PSRO se află la Tribunalul București, cu termen stabilit pe data de 26 februarie. În aceste condiții, toți membri partidului alesi locali sau judeteni, devin independenți. Prin urmare, decizia de excludere din partid a subsemnatei, luată de Biroul Județean PSRO, este nestatutară, nelegală și nu produce efecte.
Vă informez că am fost un membru de partid #onest, care a susținut vehement candidatura domnului Răzvan Mareș la Primăria Municipiului Deva, candidatură pe care domnul Răzvan Mareș nu a avut curajul și bărbăția să și-o asume. Teama de a nu își pierde privilegiile l-a dus la ușile liderilor locali și naționali ai PNL, unde și-a negociat păstrarea scaunului de viceprimar. Prin urmare, domnul Răzvan Mareș și-a trădat atât colegii de partid cât și electoratul care ne-a acordat votul de încredere în 2016.
Pentru eșecul său din scurta sa activitate politică, dar mai ales pentru lipsa de performanță în administrație, domnul Răzvan Mareș, a găsit un vinovat convenabil: Andreea Ciobanu. Recunosc, sunt persoana care a avut curajul să-i atragă atenția în mai multe rânduri, atunci când acesta a greșit. Mi-am exprimat liber punctul de vedere atunci când am simțit nevoia să fac acest lucru, dar am respectat in totalitate statutul partidului.
Istoria recentă a activității politice a domnului Răzvan Mareș, arată că acesta nu a avut niciodată curajul să își asume deciziile greșite. Întotdeauna a găsit în interiorul organizației, sau în altă parte, unul sau mai mulți „țapi ispășitori”, pentru gafele sale impardonabile. ​
Dovadă în acest sens stau şi colegii mei de partid, Ioan David și Florin Mureșan, care au fost excluși din organizația PSRO pe nedrept și nestatutar, fiind nevoiți să își caute dreptatea în instanță.
Iată însă şi alte câteva greşeli majore pe care le-a făcut:
– Pierderea mandatului de primar interimar
– Lipsa de viziune și performanță în cadrul primăriei Deva
– Neasumarea candidaturii la Primăria Municipiului Deva
– Gestionarea defectuoasă a protocolului cu PNL

În aceste condiții, am mari rezerve că proiectele și acțiunile politice pe care domnul Răzvan Mareş le propune colegilor din partid și devenilor sunt viabile, mai ales că domnia sa a fost în “barcă” cu mai toate partidele politice. În general s-a orientat după busola proprie în funcţie de interese sau direcția din care a bătut vântul.

Cu deosebită considerație,

Andreea Ciobanu, consilier local

Notă: postările sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.