Salvamontiştii au avut, în ultimele 24 de ore, mai mult de o sută de intervenţii, cel mai mare număr din acest sezon

Salvamontiştii anunţă că au avut o nouă zi de foc, fiind solicitaţi să intervină la mai mult de o sută de accidente, cel mai mare număr din acest sezon. Douăzeci de intervenţii au avut doar echipele din Salvamont din municipiul Braşov.

”O zi de foc pentru cei peste 300 de salvamontişti prezenţi la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele cu afluenţă turistică mare şi în cabinetele medicale ale bazelor şi posturilor Salvamont. Au fost solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de accidente, cel mai mare din acest sezon de iarnă”, a anunţat, duminică dimineaţă, Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 101 apeluri de urgenţă, astfel: 20 de apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, câte zece apeluri pentru Salvamont Predeal şi Salvamont Buşteni, câte nouă solicitări pentru Salvamont Lupeni, Salvamont Sinaia şi Salvamont Alba. De asemenea, au avut câte cinci intervenţii salvamontiştii din Gorj, Cavnic şi Caraş-Severin. S-au mai primit 4 apeluri pentru Salvamont Baia Mare, 3 apeluri pentru Salvamont Mureş, 4 apeluri pentru Salvamont Vâlcea, 4 apeluri pentru Salvamont Harghita, 2 apeluri pentru Salvamont Prahova-Azuga, 2 apeluri pentru Salvamont Petroşani, 2 apeluri pentru Salvamont Covasna, 3 apeluri pentru Salvamont Bran şi câte un apel pentru Salvamont Borşa şi Salvamont Cluj.

S-au mai primit şi 30 apeluri prin care se solicitau informaţii despre starea pârtiilor, diferite zone montane şi trasee turistice.

”Până la finalul vacanţei şcolare salvamontisti vor rămâne, cu efective sporite, zilnic, de serviciu pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă şi în cabinetele medicale ale bazelor şi posturilor Salvamont”, au mai precizat salvamontiştii.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *