La munte, în zonele înalte, s-a așternut zăpada. Ce recomandări fac salvamontiștii

În Masivul Postăvaru a nins, marţi, după ce zilele trecute un strat de zăpadă s-a aşternut la altitudini mari în alte masive montane. Salvamontiştii braşoveni îi sfătuiesc pe turiştii care merg pe munte să poarte încălţăminte adecvată şi haine groase.

Imagini făcute publice, marţi, de Salvamont Braşov arată că în Masivul Postăvaru s-a aşternut un strat de zăpadă de câţiva centimetri. Aici, este prima ninsoare din sezonul rece care urmează.

„Dacă în masivele montane înalte a nins încă de zilele trecute, astăzi a nins şi în Masivul Postăvaru. Sfătuim turiştii care doresc să facă o drumeţie în această zonă să aibă echipament adecvat, din care să nu lipsească hainele mai groase pentru o protecţie termică specifică acestor temperaturi scăzute. Nu uitaţi că la munte vremea este foarte schimbătoare, iar urcarea în altitudine, vântul şi precipitaţiile fac ca temperatura resimţită să fie una mai scăzută decât cea reală”, le transmit salvatorii montani turiştilor care merg la munte în această perioadă.

news.ro
sursa foto: Salvamont Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *