SĂNĂTATEA, înainte de toate!

 Sfaturi pentru viitoarele mămici, pe caniculă

Nu este puțin lucru să fii însărcinată acum, în timpul verii. Odată cu creșterea burticii, este tot mai greu de suportat temperaturile infernale din natură care pun presiune atât pe femeia gravidă cât și pe viitorul bebeluș care stă cuminte și protejat în burtica mămicii lui.

Deoarece, în timpul sarcinii, organismul femeii suferă o serie de transformări, este foarte important să dăm o atenție deosebită pentru a trece mai ușor peste aceste zile excesiv de călduroase. La femeile însărcinate o problemă de discomfort care dă bătaie de cap sunt picioarele umflate. Această situație apare datorită căldurii care pune presiune pe vasele sanguine dilatându-le și culminând cu umflarea membrelor. Astfel că, pentru a ameliora acest inconvenient, trebuie să  faceți mișcare și să beți multe lichide încă de la prima oră a dimineții, chiar dacă mergeți des la toaletă.

O altă metodă de a combate căldura este să vă răcoriți cu dușuri sau băi cu apă călduță, iar dacă vă permite medicul specialist, după caz, mergeți dimineața la plajă, chiar și înotați.  Este foarte benefic, atât pentru dumneavoastră cât și pentru făt.

Mersul la sala de sport, plimbările în mall, aerul condiționat și o porție bună de înghețată vă vor reconforta. Evitați totuși, să ieșiți afară  când e prea cald!

Un alt aspect  este îmbrăcămintea. Lăsați deoparte hainele strâmte și din material sintetic și îmbrăcați-vă cu haine  mai largi, confecționate din materiale naturale și vaporoase.

Pentru a vă simți în siguranță, evitați călătoriile lungi și țineți în permanență legătura cu medicul dumneavoastră.

 

 

 

 

 

 

 

Contact H MEDICAL CLINIC

Strada Victoriei nr. 14, Hunedoara, cod postal 331057
(in incinta Spitalului Municipal Alexandru Simionescu Hunedoara, lângă secția Pediatrie)

Luni-Vineri: 8:00 – 20:00;  tel: 0354 800 081; e-mail: office@hclinic.ro: www.hclinic.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *