Șase bărbați, prinși la braconaj pe un fond de vânătoare din zona Cimpu lui Neag

Jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Cîmpu lui Neag au depistat aseară, în jurul orei 18.30, şase persoane care se aflau la vânătoare pe un drum forestier din localitate, încălcând astfel prevederile Ordonanţei Militare nr. 3 din 24.03.2020.

Cinci dintre cele șase persoane deţineau arme de vânătoare şi două autorizaţii de vânătoare care nu erau completate corespunzător, în sensul că nu era menţionată zona în care se execută vânătoarea, perioada şi cota de vânat.

Cei șase vînători au împușcat trei mistreți pe raza F. Cinegetic nr.63 Dealu Mare – zona Cimpu lui Neag, gestionat de către Avps Corviniana Hunedoara.

Jandarmii au întocmit documentele privind săvârşirea infracţiunii de braconaj conform prevederilor Legii 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic pentru vânătoare fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare.

Documentele, permisele de vânătoare, autorizațiile, precum și armele de vânătoare au fost predate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

De la fața locului au fost ridicate cinci arme de vînătoare , muniția aferentă si trei mistreți împușcați.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj cinegetic.

 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara

Compartiment informare, relații publice și cu publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *