Șase hunedoreni beneficiază de ajutor din partea Guvernului

Șase hunedoreni vor primi diferite sume de bani din partea Guvernului, cu titlul de ajutoare de urgență. Sumele sunt cuprinse între 500 și 20.000 de lei. Cea mai mare sumă, respectiv 20.000 de lei îi va fi alocată unei familii din municipiul Petroșani.

“Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se propune acorarea de dajutoare de urgență nu au posibilitatea să obţină venituri din alte activităţi, având capacitatea de muncă redusă. Bolile grave (cancer, leucemie, boli cardiace, boli degenerative, boli respiratorii, boli genetice, transplant de măduvă, de organe etc.) de care suferă membrii familiilor respective, afectează întreaga familie din punct de vedere emoțional, social, financiar. Bugetele familiilor se diminuează considerabil din cauza costurilor suplimentare pe care trebuie să le suporte pentru asigurarea tratamentelor medicale și a intervențiilor chirurgicale, a deplasărilor la clinicile din țară ori din străinătate, aflându-se de multe ori și în situația de a nu putea asigura cele necesare traiului zilnic. În cazul unor familii situația este agravată de faptul că sunt bolnavi foarte grav mai mulți membri ai familiei, copii și adulți deopotrivă. Unele familii necesită sprijin pentru achiziționarea de proteze medicale, necesare membrilor bolnavi din familie”, arată documentul aprobat de Guvern.

Dintre acestea se disting câteva familii din județele Arad, Brașov, Călărași, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Mureș, Vaslui ai căror membri suferă de boli foarte grave sau se confruntă cu sărăcie extremă și necesită un suport financiar considerabil pentru a depăși situațiile critice cu care se confruntă. Unele familii se confruntă cu probleme grave de sănătate ale copiilor lor sau adulților care se află în tratament cu citostatice de mai mult timp și necesită tratament, analize medicale în țară sau în străinătate, iar familiile respective sunt depășite de situație, nefăcând față cheltuielilor foarte mari de transport, cazare și hrană.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *