“Satul electronic” de Valeriu Butulescu, marele premiu FestCo

Piesa “Satul electronic” de Valeriu Butulescu, din Petroșani, a câștigat marele premiu FestCo.

Piesa a fost pusă în scenă de Trupa tinerilor artiști de la Teatrul ”Gong” din Roman. Ediția din acest an a Festivalului Național al Trupelor de teatru pentru Liceeni ”Jos Pălăria” de la București a 25 de spectacole dramatice, prezentate de 16 trupe din Capitală și alte 9 din provincie. Festivalul „Jos Pălăria” este primul festival naţional de teatru pentru liceeni lansat după Revoluţie. În concurs au fost înscrise spectacole ale unor autori cu nume mari precum, Shakespeare, Moliere, Caragiale, Wilde, Băieşu, Vişniec.

”Vrând, nevrând, iată-mă iar implicat într-un eveniment cultural. Implicat şi, indirect, laureat! Le mulțumesc tinerilor actori ai Trupei “Gong” din Roman (coordonator prof. Cătălina Bostan) care au făcut posibil acest succes, cu spectacolul “Satul electronic”, după piesa cu acelaşi nume, pe care am scris-o în anul 2001. Spectacolul acesta a fost montat acum patru ani, la Roman. De-atunci, “Satul” a fost plimbat prin mai toate oraşele României, câştigînd o căruţă de premii naţionale. Aceşti actori adolescenţi îmi aduc o bucurie mai mare decât actorii adulţi, cu carte de muncă. Pentru ei, singura motivaţie a actului artistic este bucuria de a juca. Singura recompensă, aplauzele spectatorilor. Ţin să le mulţumesc! Cât despre festivalul de la București, am a spune doar atât: Jos pălăria, Maestre George Mihăiţă!”, a declarat scriitorul și dramaturgul Valeriu Butulescu.

Juriul format din Adriana Trandafir, Delia Seceleanu și Gabriela Hurezean au concluzionat că piesa lui Valeriu Butulescu merită marele premiu “FestCo”. Conform tradiţiei, trupa care câştigă Marele Premiu „Jos Pălăria” va fi invitată în cadrul Festivalului Comediei Româneşti “FestCo”, organizat de Teatrul de Comedie din Bucureşti.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *