SCANDALOS! Cum și-a bătut joc ministrul Sănătății de conducerea DSP Hunedoara

S-a anunțat pe toate posturile de știri că șefii direcțiilor de sănătate publică din cinci județe, printre care și Hunedoara, vor fi demiși, din cauză că rata de vaccinare în zonele amintite este sub 50%. Joi, aceștia au fost chemați și la București. Din Hunedoara s-au prezentat Delia Marinela Băda, directorul executiv interimar al DSP Hunedoara și medicul șef Cecilia Birău (foto), care este și purtător de cuvânt al instituției amintite.

Întâlnirea cu ministrul a durat… 10 minute, timp în care nu s-a mai cerut demiterea sau demisia nimănui. Însă Delia Marinela Băda va demisiona. ”Onoarea ei este mai importantă”, ne-a explicat dr. Cecilia Birău, în urmă cu doar câteva minute.

”La această întâlnire, care a durat doar 10 minute, nici nu s-a cerut demisia, nici nu a fost demisă, dar doamna Băda a considerat că, dacă e cu acordul părților, să își ceară trecerea pe postul de consilier juridic, post pe care l-a ocupat cu onoare până când a fost numită director executiv, în luna mai. A considerat că onoarea ei este mai importantă, iar eu o admir și spun că Direcția a pierdut un director executiv bun și a câștigat un consilier juridic bun”, a declarat, pentru Replica-INFO HD, dr. Birău.

Ce s-a discutat la întâlnirea de la minister?

”Ni s-a spus că suntem județele care au acoperirea vaccinală cea mai scăzută și atât. Asta o știam și noi, am spus-o întotdeauna. Din punctul nostrum de vedere, am încercat să facem absolut totul, am împrumutat vaccinuri, am reușit să nu avem focare în unitățile școlare. Noi considerăm că ne-am făcut treaba, iar conducătorul instituției a fost alături de profesioniști, chiar dacă nu era medic”, mai spune dr. Cecilia Birău.

Care sunt motivele pentru care a fost chemată și dr. Cecilia Birău la minister?

”Nu știu. Poate pentru că nu și-au dat seama că nu există director adjunct și că medciul șef nu poate avea atributii de director adjunct. Când am fost director adjunct, am renunțat la acest post cu acordul părților, tocmai pentru că prefer să îmi fac meseria, decât să fiu funcționar public”, mai precizează purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara.

Anamaria NEDELCOFF

citește și:

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.