”Școala vine la tine acasă”

În era tehnologiei, în multe zone procesul educativ nu se poate desfășura online. În această perioadă, elevii învață de acasă. Pandemia de coronavirus a schimbat modul în care se desfășoară activitățile. Numai că sunt copii care nu au acces la internet. Sau nu au tehnica necesară. La Petroșani, spre exemplu, la școala aflată într-o zonă destul de săracă, reprezentanții unității de învățământ au găsit metodele de a le oferi copiilor un calculator.

Între timp, s-a scris un proiect cu finanțare europeană pentru dotarea elevilor cu calculatoare.

”Pentru unii din ei am asigurat noi, de la nivelul școlii echipament pe care l-am dat copiilor acasă spre folosință, în această perioadă. Am depus un proiect pentru atragere de fonduri europene, proiect intitulat ”Școala vine la tine acasă”, cu finanțare externă. Am luat legătura cu conducerile rețelelor de telefonie pentru suplimentarea datelor mobile la elevii noștri. Activitatea s-a desfășurat așa cum se poate online”, a spus Vasile Pop, director Școala Generală Nr. 7 Petroșani.

Circa 3000 de elevi din județul Hunedoara nu pot frecventa cursurile online. Unii nu au calculatoare sau acces la internet.

 

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *