Școli din județ au fost incluse într-un program de 600.000 de euro

Mai multe școli din județ au fost incluse într-un program de 600.000 de euro. Este vorba de primul cluster de școli participante în programul Edu Networks care a fost format la Brad, în județul Hunedoara, cu suportul Bitdefender, potrivit edunetworks.ro.

Compania românească a realizat o investiție de 600.000 de euro pentru a susține implementarea programului în următorii 4 ani în 15 școli din regiune.

Bitdefender a decis să investească în mod particular în această comunitate și a inițiat încă din 2018 discuții cu conducerea școlilor din regiune, Inspectoratul Școlar și autoritățile publice. Astfel, au reușit să obțină interesul și implicarea lor într-un program care să crească rezultatele educaționale ale elevilor și să îndrepte interesul lor către științe, matematică și cariere conexe STEM (n.r. – science, technology, engineering, and mathematics).

Programul Edu Networks care va fi desfășurat la Brad în următorii 4 ani susține circa 2300 elevi și 190 de cadre didactice (educatori, învățători, profesori) în total, în cele 15 școli participante în program și anume: Liceul Tehnologic „Crișan” Crișcior, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Baia de Criș, Școala Gimnazială „Horea, Cloșca și Crișan” Brad, Școala gimnazială „Ion Buteanu” Buceș, Școala gimnazială „Mircea Sântimbreanu” Brad, Școala gimnazială „Preot Iosif Comșa” Ribița, Școala gimnazială „Sabin Oprean” Bucureșci, Școala gimnazială Luncoiu de Jos, Școala gimnazială Vața de Jos, Școala gimnazială Vălișoara, Grădinița Floare de Colț Brad și Colegiul Național Avram Iancu Brad.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.