Școli verzi în municipiul Petroșani

Administrația locală de la Petroșani are în vedere realizarea unor școli verzi pe raza localității. În acest sens, se achiziționează servicii de întocmire documentații tehnice pentru proiectul Dezvoltarea unei retele de scoli verzi in Municipiul Petrosani.

Patru unități de învățământ sunt incluse în proiect. Pentru acestea se are în vedere  accesarea de fonduri nerambursabile prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta C15-Educatie, Investitia 10-Dezvoltarea retelei de scoli verzi si achizitionarea de microbuze verzi.

Este vorba de Școala Generală nr. 2, Școala Generală Nr. 6, Colegiul Economic Hermes, Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida.

Astfel, prin intermediul acestui apel din PNRR, toate tipurile de unități administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii, și județe), precum și subdivziunile administrativ-teritoriale ale Municipiului București (sectoare) pot obține granturi atât pentru reabilitarea unităților de învățământ existente, cât și pentru construirea unor noi unități de învățământ, în vederea dobândirii de către acestea din urmă a statutului de „școală verde”.

Monika Baciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *