Școlile din județ care îi pun pe elevi în pericol

Cu doar două săptămâni înainte de începerea anului școlar 2017-2018, 18 școli din județul Hunedoara nu au autorizații sanitare de funcționare, în timp ce opt unități de învățământ nu au autorizație ISU.

 ”În toate aceste cazuri, împreună cu autoritățile publice locale și cu diferitre proiecte la nivel guvernamental, s-au făcut demersuri astfel încât să remediem toate măsurile care au fost lăsate în acest sens în fiecare unitate de învățământ”, a declarat Maria Ștefănie, inspector general IȘJ Hunedoara.

Referitor la situația manualelor școlare, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara spun că stocul este asigurat 100% pentru ciclul primar și pentru clasele VI-XII, acestea fiind deja distribuie în școli în proporție de peste 95%.

”Doar la clasa a V-a licitația este în derulare și urmează să comandăm și să primim manualele”, mai spune Maria Ștefănie.

Conducerea IȘJ Hunedoara dă asigurări că majoritatea școlilor din județ vor fi pregătite la timp pentru începerea cursurilor.

În anul școlar 2017-2018, în județul Hunedoara vor funcționa 111 unități școlare cu personalitate juridică și 286 de unități cu și fără personalitate juridică. În majoritatea unităților, în această perioadă, se efectuează lucrări de reparații, întreținere, curățenie și reabilitare.

Noul an școlar începe în data de 11 septembrie. Vacanța de iarnă va începe în 23 decembrie, iar vacanța de primăvară în 31 martie, în timp ce vacanța de vară din 2018 va debuta în 16 iunie.

 

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.